Programma over beeldende kunst. Hoogtepunten van tentoonstellingen, design, mode, fotografie en architectuur. Deze week volledig in het teken van lichtkunst.

2015 was het internationale jaar van het licht. Reden genoeg om Kunstuur volledig in het teken te zetten van lichtkunst. En waar kan dat beter dan in het decor van het Amsterdam Light festival waar in de Amsterdamse grachten momenteel lichtkunstwerken te zien zijn!

Amsterdam Light Festival

De donkere Amsterdamse grachten en Amstel worden deze winter ’s avonds verlicht door het kleurrijke Amsterdam Light Festival. Tot en met 17 januari fungeert de binnenstad van Amsterdam als openluchtmuseum voor spectaculaire lichtkunst.

Code Oranje

Presentator Lucas De Man trotseerde ‘code oranje’ om op een bootje de kunstwerken van dichtbij te bekijken. In zijn boot schuiven lichtkunstenaars Titia Ex en Giny Vos aan om de vraag te beantwoorden wat lichtkunst nou precies is? Daarnaast uitgebreid aandacht voor drie Nederlandse kunstenaars die speciaal voor dit lichtfestival een nieuw lichtkunstwerk hebben ontworpen. Tot slot staat Lucas stil bij de nationale én internationale top van kunstenaars die met licht werken.

Amsterdam Light Festivalis nog tot 17 januari 2015 te bezoeken in de binnenstad van Amsterdam.

Uitgezonden op 6 december 2015.

 

Deel dit artikel