Onder het portret van Mona Lisa staat een heel andere vrouw afgebeeld. Dit is volgens onderzoeker Pascal Cotte de échte Mona Lisa.

Wie is Mona Lisa? Al eeuwenlang houdt die vraag kunsthistorici bezig. Maar nu is er een spectaculaire ontdekking gedaan. Onder het wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci blijkt nog een ander portret te zitten. De spraakmakende documentaire 'The Secrets of the Mona Lisa' zal het geheim achter dit iconische schilderij onthullen. Nieuwe fototechniek


In het tweede deel de spectaculaire onthulling van onderzoeker Pascal Cotte. Door middel van een nieuwe fototechniek is het hem gelukt om door de verschillende verflagen van de Mona Lisa heen te kijken. En wat blijkt? Onder het portret van Mona Lisa staat een heel andere vrouw afgebeeld! Zonder glimlach weliswaar. Dit is volgens Cotte de échte Mona Lisa. Een historische ontdekking, die de kunstgeschiedenis op zijn kop zal zetten.Wie is Mona Lisa? 


In het eerste deel van de documentaire, uitgezonden op zondag 26 juni, onderzoekt kunsthistoricus Andrew Graham-Dixon wie die mysterieuze, glimlachende vrouw die op het schilderij in het Louvre staat afgebeeld nou eigenlijk was. Is zij echt Lisa Gherardini, de vrouw van een koopman uit Florence? Of bestaat er misschien ergens nog een tweede schilderij?

Deel dit artikel