Lucas De Man spreekt met bekende koks als Ferran Adrià en Joris Bijdendijk over creativiteit en onderzoekt hij de link tussen design, kunst en koken.

De presentator neemt de kunsten van chefkok Ferran Adrià van El Bulli, het beste restaurant ter wereld, onder de loep. Chef Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS neemt Lucas mee zijn keuken in en proeft hij met ontwerper Sanne Muiser gerechten met een speciaal door haar ontworpen bestek.

Chefkok Ferran Adrià is een kunstenaar. Hij tekent, ontwerpt, bedenkt, proeft en kookt. De presentatie van een gerecht is minstens even belangrijk als de ingrediënten. Hij is de Einstein van de gastronomie, de bedenker van het moleculaire koken. En op dit moment is er in Marres, Maastricht een tentoonstelling over zijn veelzijdigheid en creativiteit.

Ontwerper Sanne Muiser maakt speciaal eetgerei, waardoor de zintuigen geprikkeld worden en het eten nog beter tot zijn recht komt. Een slurplepel bijvoorbeeld, of een geurbuidel waar je eerst je neus instopt en dan met je tong het eten uit likt. En met haar glazen rolbol wordt het eten zelfs een sensuele ervaring.

Deel dit artikel