Eind dit jaar zal de winnaar van de prestigieuze Volkskrant Beeldende Kunst prijs in Kunstuur bekend worden gemaakt. Zoals vanouds wordt het werk van de genomineerde kunstenaars tentoongesteld in het Stedelijk Museum Schiedam. Wie de 5 genomineerden van dit jaar zijn, maakt Lucas De Man in de aankomende aflevering van Kunstuur bekend.

Daarnaast portretten van kunstenaars Giny Vos en Marjan Teeuwen. Giny Vos heeft al vele prijzen gewonnen met haar bijzondere lichtkunstwerken. Waar Giny met licht werkt, gebruikt beeldend kunstenaar Marjan Teeuwen graag de sloophamer. Volgens haar filosofie moeten dingen eerst gesloopt worden, voor er weer iets moois opgebouwd kan worden.

Zoals vanouds wordt het werk van de genomineerde kunstenaars tentoongesteld in het Stedelijk Museum Schiedam. Wie de 5 genomineerden van dit jaar zijn, maakt Lucas De Man in de aankomende aflevering van Kunstuur bekend.

Daarnaast portretten van kunstenaars Giny Vos en Marjan Teeuwen. Giny Vos heeft al vele prijzen gewonnen met haar bijzondere lichtkunstwerken. Zo ontving ze in 2004 de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek voor haar hele oeuvre. Afgelopen zomer toverde zij een grauwe steeg in Leeuwarden om tot ‘passage de la Baleine’, met een installatie van een reusachtig lichtgevend skelet van een walvis. 

Waar Giny met licht werkt, gebruikt beeldend kunstenaar Marjan Teeuwen graag de sloophamer. Volgens haar filosofie moeten dingen eerst gesloopt worden, voor er weer iets moois opgebouwd kan worden. Door haar toedoen ontstaat er uit het puin een nieuwe architectonische installatie waar de bezoeker door kan dwalen… 

Deel dit artikel