Toeval of niet maar presentator Lucas De Man ontmoet vier individuele vrouwelijke kunstenaars terwijl zij de laatste hand leggen aan een solopresentatie in een vooraanstaand museum.

Toeval of niet maar presentator Lucas De Man ontmoet zondag in Kunstuur vier individuele vrouwelijke kunstenaars terwijl zij de laatste hand leggen aan een solopresentatie in een vooraanstaand museum.

De succesvolle fotografe Desirée Dolron neemt vanaf 18 januari 2017 het hele Singer Laren over voor een grootse overzichtstentoonstelling. Naast haar indringende reisfoto’s van religieuze rituelen en haar beroemde serie Xteriors, presenteert ze ook splinternieuw videowerk.In een fabriek in Oisterwijk laat kunstenares Eylem Aladogan ‘the making of’ een monumentale installatie zien die in onderdelen gespoten is en vier dagen lang in een oven gebakken moet worden. Dit enorme beeld zal de eyecatcher zijn van haar solo tentoonstelling in museum De Pont. Tot slot de tweelingzussen Liesbeth en Angelique Raeven, oftewel het kunst duo ‘LA Raeven’. Met hun performances en video-installaties geven ze commentaar op de hedendaagse obsessie met eten en de maakbaarheid van het lichaam. In het museum Arnhem presenteren zij hun nieuwste confronterende video-installatie ‘Wild Zone 3’ over een androgyne sekte...


Deel dit artikel