Hanneke Groenteman maakt bekend wie de winnaar is van De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Inez Weski en Jan Mulder bezoeken de tentoonstelling van de vijf genomineerde kunstenaars.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2016 wordt aanstaande zondag live uitgereikt in Kunstuur. Vanuit het Stedelijk Museum Schiedam maakt juryvoorzitter Hanneke Groenteman de winnaar bekend. Oud-juryvoorzitters Inez Weski en Jan Mulder bezoeken de tentoonstelling van de vijf genomineerde kunstenaars. Ook komen een aantal prominente oud-winnaars aan het woord. Lucas De Man presenteert de uitzending.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een oeuvreprijs voor talentvolle kunstenaars tot en met 35 jaar, wonend of werkend in Nederland. De vijf genomineerde kunstenaars zijn: Alexis Blake, Jan Hoek, Anouk Kruithof, Jay Tan en Evelyn Taocheng Wang. Dit jaar wordt de prijs voor de tiende keer uitgereikt. Vanwege dit jubileum is in het Stedelijk Museum Schiedam ook een overzicht van eerdere winnaars en publieksfavorieten te zien.

Deel dit artikel