De jonge, multi-disciplinaire kunstenaar Levi van Veluw (1985) maakte in 2015 een gigantische 3D-installatie van 350 m2 die te bewonderen is in Maastricht.

Levi van Veluw

De nu 30-jarige kunstenaar werd geboren in Hoevelaken in 1985 en studeerde in 2007 af aan de ArtEZ-academie in Arnhem. Na zijn afstuderen rolde hij door zijn opvallende werk al snel het (internationale) museumcircuit binnen. Zijn werk kenmerkt zich voornamelijk door een zeer multidisciplinair karakter. Van Veluw werkt onder andere met fotografie, video’s, sculpturen, tekeningen en nu dus ook een enorme 3D-installatie. Binnen deze wirwar van verschillende disciplines stelt hij zichzelf echter altijd één duidelijk doel: orde scheppen in de chaos van het leven.

Special

Aankomende zondag zal Kunstuur volledig in het teken staan van Van Veluw en het maakproces van zijn grootste project ooit, een reusachtige 3-D installatie in Maastricht. Deze bijzondere 3-D installatie The Relativity of Matter bestaat uit negen donkere kamers waarin de bezoeker uitgedaagd wordt letterlijk en figuurlijk in zijn werk te stappen. Presentator Lucas De Man spreekt daarnaast met een fanatieke verzamelaar van zijn werk en één van Nederlands bekendste fotografen: Erwin Olaf. Bij deze fotograaf liep Van Veluw ooit stage, en ook toen viel de jonge, eigenzinnige kunstenaar al op door zijn buitengewone talent.

Deel dit artikel