Sinds 2014 volgt het Kunstuur exclusief de bouw en inrichting van het nieuwe particuliere Museum Voorlinden in Wassenaar.

In deze uitzending nemen we een exclusief kijkje achter de schermen van Museum Voorlinden.

Sinds 2014 volgt Kunstuur exclusief de bouw en inrichting van het nieuwe particuliere Museum Voorlinden in Wassenaar. Het gebouw is qua techniek en ontwerp state of the art waarbij kosten noch moeite zijn gespaard om de priv├ęcollectie van Joop van Caldenborgh het best tot zijn recht te laten komen.

Zakenman en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh vatte in 2014 het idee op om op Landgoed Voorlinden in Wassenaar een eigen museum te bouwen voor zijn omvangrijke kunstcollectie. Twee jaar later opent Museum Voorlinden haar deuren. In het tweeluik dat Kunstuur op 4 en 11 september uitzendt, ziet de kijker hoe de droom van Joop van Caldenborgh en zijn team werkelijkheid wordt. Wereldberoemde kunstenaars als James Turrell en Ron Mueck, die speciaal naar Wassenaar zijn afgereisd om hun permanente werk te installeren, vertellen over dit bijzondere project. Uiteraard komen ook artistiek directeur Suzanne Swarts, oprichter Joop van Caldenborgh en de kersverse directeur Wim Pijbes uitgebreid aan het woord.

Deel dit artikel