Van 4 t/m 8 februari 2015 toont het Mondriaan Fonds talent in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Van 4 t/m 8 februari 2015 toont het Mondriaan Fonds jong talent in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Art Rotterdam

In de voormalige koffie- en tabaksfabriek kun je tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam kennis maken met jong talent op het gebied van hedendaagse kunst. Voor de derde keer presenteert het Mondriaan Fonds hier de expositie Prospects & Concepts.

Jong talent

In deze derde editie is werk te zien van dertien beeldend kunstenaars die in 2013 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds. Met deze bijdrage konden de kunstenaars een start maken met hun carrière.

Mirjam Westen

Alle disciplines komen voorbij; van schilderkunst tot installaties, van video tot fotografie. Van nog onbekend talent tot kunstenaars die al veelbesproken projecten op hun naam hebben staan. Curator is Mirjam Westen, conservator hedendaagse kunst Museum Arnhem.

Reportage

In de aanloop naar Prospects & Concepts 2014 bezocht Kunstuur de Van Nellefabriek met conservator Mirjam Westen. Ook bezoeken we Nicky Assmann en Jop Vissers Vorstenbosch, twee van de deelnemende kunstenaars.

Bekijk de reportage.

Aankoop

Daarnaast bezocht Hester Alberdingk Thijm een eerdere editie van Prospects & Concepts, waar ze een werk aankocht. Welk werk?

Bekijk de reportage.

Prospects & Concepts is van 4 t/m 8 februari 2015 te zien in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Deel dit artikel