Kunstuur
AVROTROS Kunstuur

Kunstuur

Lucas-De-Man-tentoonstelling-Robin-de-Puy.jpg
Marcel Wanders en Lucas De Man
Lucas-De-Man-tentoonstelling-Robin-de-Puy.jpg

Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt op het gebied van kunst? Kunstuur is een televisieprogramma over kunst in de breedste zin van het woord. Wekelijks zie je uitzendingen over kunstenaars, tentoonstellingen en kunstprijzen. 

Lucas De Man 

De Vlaamse Lucas De Man (1982) is artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en creëert kunstprojecten en urban actions voor de publieke ruimte. Sinds 2015 presenteert hij het programma Kunstuur en is daarnaast tijdens de Nationale Museumweek presentator van het programma Man en Kunst.

Lucas was tussen 2013 en 2016 stadskunstenaar van Den Bosch en is nu in dezelfde stad huismaker bij de Verkadefabriek (de tot cultureel centrum omgebouwde koekjesfabriek). Ook spreekt en host hij vaak op onder andere: De Grote Kunstshow, Geen Daden Maar Woorden, Bevrijdingsfestival en het Museum congres.

Lucas haalde zijn Master Literatuur in Leuven en volgde de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (2008). Hij woont in Amsterdam en Gent.  

Kunstuur specials 

In wekelijkse specials duikt Lucas in de wereld van beeldende kunst, fotografie, architectuur en design: dé pijlers van Kunstuur. 
 

AVROTROS Kunst

AVROTROS Kunst

Met verrassende interviews, unieke kijkjes achter de schermen en achtergrondartikelen loodst kunstmagazine MUZE je langs de nieuwste tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst, mode, fotografie, design en architectuur.

Word lid