Lyndon Pinches en zijn zwangere vrouw Ruth wagen de gok van hun leven. Ze hebben hun werk opgegeven om zonder enige ervaring een safarihotel in Zambia te beginnen. Dat gaat niet zonder slag of stoot...

De aflevering 'Leef je droom: Zambia' kun je niet meer online terugkijken. 
Herhaling zaterdag 12 maart 2022 om 10.50 uur op NPO 1 

Primitieve omstandigheden

Lyndon en Ruth hebben allebei hun werk in Groot-Brittannië opgegeven om zonder enige ervaring al hun spaargeld in een safarihotel in de Zambiaanse bushbush te steken. Ze laten hun familie en vrienden achter om onder primitieve omstandigheden in een flinterdunne tent te gaan wonen. Met een gat in de grond dat dient als wc en levensgevaarlijke leeuwen, olifanten en krokodillen in hun naaste omgeving.

Leef je droom

Deze indrukwekkende documentaireserie volgt vier Britse gezinnen die Groot-Brittannië verlaten en vanaf niets een nieuw leven opbouwen op een aantal van de meest adembenemende plekken ter wereld.

Vertraging en oplopende kosten

Ze hebben maar vier maanden om de bouw van hun safarihotel te voltooien voordat hun geld op is. Dat terwijl ze geen greintje bouwkundige kennis hebben. Door allerlei vertragingen, oplopende kosten en zorgen om hun veiligheid lijkt het hele project te ontsporen.

Safarihotel in de Afrikaanse wildernis

Hun gevaarlijke en geïsoleerde locatie dwingt Ruth terug te keren naar Groot-Brittannië voor de bevalling, Lyndon bijft alleen achter in de rimboe. Zijn spaargeld is bijna op en de werklui dreigen hem in de steek te laten, dus rest Lyndon geen andere keus dan zijn ambitieuze plannen bij te stellen. Desondanks weet hij een klein wonder te bewerkstelligen. Hij voltooit zijn safarihotel, verwelkomt zijn eerste betalende gasten en brengt zijn gezin terug naar hun nieuwe thuis in de Afrikaanse wildernis.

Deel dit artikel