Mari Jipa-Muench vertrekt met haar man Kurikindi en dochter Samai richting het Amazonegebied. Ze hopen dat het vertrek een frisse start zal betekenen en het gezin nog hechter zal maken.

De aflevering 'Leef je droom: Ecuador' kun je niet meer online terugkijken. 
Herhaling op zaterdag 5 maart 2022, om 13.10 uur op NPO 1 

Vertrek naar de wildernis

Ex-zakenvrouw Mari Jipa-Muench laat haar woning in Greenwich, met uitzicht op de wolkenkrabbers van Canary Wharf in Londen, achter zich voor een nieuw leven in één van de meest afgelegen streken van het Amazoneregenwoud in Ecuador. Samen met haar inheemse man Kurikindi en hun vijfjarige dochtertje Samai hoopt Mari dat een vertrek naar de wildernis een frisse start zal betekenen en het gezin nog hechter zal maken.

Leef je droom

Deze indrukwekkende documentaireserie volgt vier Britse gezinnen die Groot-Brittannië verlaten en vanaf niets een nieuw leven opbouwen op een aantal van de meest adembenemende plekken ter wereld.

Piepkleine gemeenschap

Mari is al eerder in het Amazonegebied geweest, maar alleen in toeristenhotspots. Een plek als deze heeft Mari nog nooit meegemaakt. Ze is pas de tweede witte mens die ooit in het gehucht Nina Amarun is geweest. Het is een piepkleine gemeenschap met maar zesentwintig inwoners, waar haar man wordt onthaald als de plaatselijke sjamaan en de familie een inheems huis hoopt te bouwen op geschonken land.

Stortregen en cultuurverschillen

Stortregens bemoeilijken continu de bouw van hun afgelegen huis. Het gezin heeft geen keus en moet eten vangen in een van piranha's vergeven rivier, terwijl ze geteisterd worden door afmattende luchtvochtigheid, muggen en slaapgebrek. Mari krijgt te maken met enorme cultuurverschillen en worstelt met gevoelens van eenzaamheid, terwijl ze in een van de laatste wildernissen op aarde een nieuw leven probeert op te bouwen voor haar gezin. 

Deel dit artikel