Daniel en Deborah vertrekken met drie jonge kinderen naar Bali voor hun ambitieuze droom: een leven leiden zonder geld. Ze willen een onderkomen bouwen van gevonden materialen. Hoe gaat ze dat af?

De aflevering 'Leef je droom: Bali'  is online niet meer terug te zien.  
Herhaling zaterdag 19 maart 2022 om 08.30 uur op NPO 1.  

Leven van de natuur

Daniel en Deborah Brooks laten met hun drie jonge kinderen, Oliver, Hazel en Heather-Blue, hun thuis in Schotland achter zich om een nieuw huis te bouwen in de bergen van Bali in Indonesië. Ze hebben een ambitieuze droom: ze willen een leven leiden zonder geld en ze willen een onderkomen bouwen van gevonden materialen 'om weer net zoals elk ander wild dier op de planeet te leren leven van wat de natuur ze geeft'.

Leef je droom

Deze indrukwekkende documentaireserie volgt vier Britse gezinnen die Groot-Brittannië verlaten en vanaf niets een nieuw leven opbouwen op een aantal van de meest adembenemende plekken ter wereld.

Bijbelse moessonregen

Deborah en Daniel krijgen te kampen met enorme ontberingen. Zo erg hadden ze het zich niet kunnen voorstellen: honger, armoede en isolement. Om nog maar te zwijgen van de bijna Bijbelse moessonregens die op ze neerdalen terwijl ze aan de rand van een steile heuvel een bamboe onderkomen bouwen. En dan zijn er ook nog de gewone uitdagingen waar je als ouders van kleine kinderen mee te maken hebt.

Terug naar de 'beschaving'

Uiteindelijk wordt het ze allemaal te veel en keren ze terug naar de 'beschaving', en wel die van een commune in Italië. Op een gemeenschappelijk gerunde boerderij in Toscane kunnen ze zelfvoorzienend leven, maar ze zijn wel voorgoed getekend door hun ontberingen en zweren hun kinderen een beter leven te geven.

Deel dit artikel