Lynn en Richard Brisco en hun twee jonge dochters Emily en Yvaine zijn een voedselbankgezin uit Bedfordshire. Ze zijn ongelukkig en vertrekken richting Portugal voor een zelfvoorzienend bestaan.

De aflevering 'Leef je droom: Portugal' is online niet meer terug te zien.
Herhaling op zaterdag 26 maart 2022 om 11.25 uur op NPO 1.  

Zelfvoorzienend leven

Lynn en Richard zijn vreselijk ongelukkig met de kwaliteit van leven die je hebt wanneer je als gezin van de bedeling moet leven. Ze stoppen hun hele hebben en houden in een paardenbox en vertrekken naar een afgelegen streek in hartje Portugal. Ze dromen ervan om helemaal zelfvoorzienend te leven, zonder gebruik te maken van nutsvoorzieningen, en om voor het eerst in hun leven helemaal op zichzelf aangewezen te zijn.

Leef je droom

Deze indrukwekkende documentaireserie volgt vier Britse gezinnen die Groot-BrittanniĆ« verlaten en vanaf niets een nieuw leven opbouwen op een aantal van de meest adembenemende plekken ter wereld.

Woeste zomerstormen

Het stel wordt meteen met fysieke en emotionele problemen geconfronteerd: het eerste stuk grond waar ze hun kamp opslaan is daar volkomen ongeschikt voor en woeste zomerstormen maken ze dakloos. Richard ontdekt dat hij niet de handige klusser is waarvoor hij zichzelf aanzag en Lynn worstelt met de eenvoud van hun nieuwe leven, zonder toilet met waterspoeling.

Een leven in de wildernis

Een vervallen huurhuisje biedt soelaas en ze weten een nieuw stuk grond te vinden waar ze gewassen aanplanten en dieren houden. Maar het geld begint op te raken en door verwoestende bosbranden wordt het bouwen van hun huis ernstig vertraagd. Ze weigeren machines te gebruiken en graven de grond voor de fundering met de hand uit.

Eindelijk, anderhalf jaar nadat ze aangekomen zijn, hebben ze hun ronde huis van strobalen en bewijzen ze dat 'jonge kinderen geen belemmering hoeven te zijn voor een leven in de wildernis, en geen excuus zijn om het niet te doen. Het kan echt.'

Deel dit artikel