Op vrijdag 19 oktober start de nieuwe AVROTROS-webserie Lekker dan, over twee huisgenoten, Lykke en Marijn, die de jungle van de arbeidsmarkt en alle chaos van hun persoonlijke leven proberen te overleven. 

Als Lykke (27) uit het niets ontslagen wordt bij haar eerste baan komt ze in een zwart gat. Want wat is een carrière-tijger zonder carrière? Wie ben je nog als je kansen niet meer voor het grijpen liggen, als je de eeuwige sollicitatie molen in moet en als je ambitie niveau noodgedwongen teruggebracht wordt naar simpelweg maar genoeg geld binnenkrijgen om je huur te betalen? Als je jezelf niet meer cool vindt, omdat je in de spiegel ineens een loser ziet? En wat gebeurt er als het tegenovergestelde gebeurt. Als je on-top-of-your-game bent, maar je jezelf begint te verliezen? Hoever zou je gaan voor je dromen als het je verandert? Marijn heeft altijd een helder doel, een functie voor ogen waar ze naar toewerkt. Ze heeft haar hele leven alles slim uitgestippeld en hard gewerkt. Maar Marijn belandt ‘per ongeluk’ in een affaire met haar bazin en komt er achter dat ze in een gehaaide wereld altijd doordachte keuzes moet maken.

Chloe Leenheer speelt Lykke, een 27-jarige millennial die haar baan verliest en niet zo gemakkelijk aan een nieuwe komt. Isis Cabolet speelt Marijn, een gedreven jonge advocate wiens ambitie haar steeds verder verwijdert van haar principes. 

Lekker dan is geschreven door Astrid van Keulen, scenarist en debuterend regisseur. Haar doel was om een serie te maken waarin de millennial-doelgroep centraal staat, en een verhaallijn op te zetten waar vrouwen gedreven worden door meer dan alleen een man. “Meestal worden vrouwen die eind twintig zijn in series gedefinieerd door hun relatie met een partner, hun behoefte kinderen te willen krijgen of te willen trouwen. Ik zie zelden in Nederland een serie die gaat over waar ik mijn mede-millennials mee zie worstelen: Wie wil ik zijn nu ik de arbeidsmarkt op ga? Wie kan ik zijn? Hoe ver durf ik daarvoor te gaan? En wat als ik niet carrière wil maken, wat maakt me dat dan? Liefde is een onderdeel van ons leven, maar dat is niet wat ons als vrouwen definieert. Er gaat veel meer in ons schuil en ik wilde dat heel graag eens terugzien in een Nederlandse serie. Dus ben ik gaan schrijven en heeft AVROTROS met NPO ons de kans gegeven dit te verwezenlijken.”

De tiendelige serie, over millennials die kansen zoeken en die zichzelf constant willen bewijzen, is vanaf vrijdag 19 oktober te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3 en NPO3.nl. Iedere vrijdag om 15:00 wordt er een nieuwe aflevering geüpload. 
 

Deel dit artikel