Tot vier uur in de ochtend in de kroeg of club staan wordt langzamerhand verleden tijd. Veel meer millennials verkiezen de bank boven de dansvloer. Pyjama aan, serie aan, zak chips erbij en daar is je perfecte vrijdagavond.

Schoemaker, een research director bij Motivaction, valt op dat millennials hun vrije tijd anders indelen dan eerdere generaties. “Vroeger had je de kroeg, de bioscoop of de disco, nu is er veel meer aanbod”.

blockquote
75 procent van de ondervraagden bleek hun drankgebruik te matigen wanneer ze uitgaan.
 

Een nieuwe trend

Heineken publiceerde een onderzoek waarin zij stelt dat drinken met mate ‘de nieuwe trend is onder millennials’. Volgens dit onderzoek bleek 75 procent van de ondervraagden hun drankgebruik te matigen wanneer ze uitgaan. Millennials lijken nu misschien ‘saai’ vergeleken met vorige generaties, maar ze zijn misschien wel de eerste generatie die erachter gekomen is dat uitgaan, overmatig drinken (keer op keer), toch helemaal niet zo geweldig is, vooral op de dag erna.

Marijn en Lykke gaan uit…

…alleen Marijn is iets te hard gegaan

Bankrekening

Naast het feit dat je de volgende dag met een kater wakker wordt, heeft je bankrekening ook wat schade opgelopen. Uitgaan is eigenlijk best wel duur. Het helpt ook niet mee dat millennials een generatie is, die weet dat ze armer zal zijn dan haar ouders. De groei van de lonen van millennials ligt erg laag, het stijgt minder hard dan dat het dertig jaar lang gebruikelijk is geweest.

Verder ook:

  • Millennials besteden wekelijks (offline en online) 17,1 uur aan mediagebruik.
  • Millennials besteden wekelijks 7,5 uur aan sociale contacten.
  • Amerikaanse millennials brengen dagelijks 3,1 uur op hun telefoon door, terwijl de vorige generatie maar 1,8 uur doorbracht op hun telefoon.

Voordelen van uitgaan

Als je een keus zou moeten maken tussen uitgaan en bankhangen, wegen de meeste mensen de voor- en nadelen tegen elkaar op. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van uitgaan? Je hebt het gezellig met je vrienden, kan lekker dansen, maar daar blijft het wel bij. Uitgaan kost veel geld, het is altijd druk, het stinkt, de muziek is vaak niet echt geweldig en vergeet de kater de volgende dag niet. Als je dat dan eens vergelijkt met een avondje op de bank, gezellig met vrienden of alleen. Al het eten wat je wilt binnen handbereik, je comfortabelste kleding aan en naar bed gaan wanneer je wilt. En misschien nog wel het allerbelangrijkste; als je wakker wordt heb je geen kater (als het goed is). Klinkt als een moeilijke keus om te maken...

Maar deze keus is aan de millennials, en wat vinden zij nu zelf? Vinden ze dat ze daadwerkelijk ‘saaier’ zijn geworden? De ondervraagden geloven van niet, ze hebben alleen simpelweg de manier waarop ze hun vrije tijd besteden veranderd.

Deel dit artikel