Het weekend staat voor de deur, en dat betekent waarschijnlijk weer overboekte agenda's waarin tijd voor jezelf maar nauwelijks voorkomt. Die paar minuten die je hebt, kun je maar beter goed gebruiken. Onze tip: Lekker dan, een serie door én voor millennials. Bekijk hieronder - in minder dan 35 minuten - de eerste zes afleveringen!

De webserie Lekker dan gaat over twee huisgenoten, Lykke en Marijn, die de jungle van de arbeidsmarkt en alle chaos van hun persoonlijke leven proberen te overleven. Waar het Marijn voor de wind lijkt te gaan, zit Lykke zonder werk thuis. Twee totaal verschillende scenario's, die toch dicht bij elkaar liggen, en laten zien hoe onvoorspelbaar de arbeidsmarkt eigenlijk is. 

Aflevering 1: Fuck, werk
Lykke krijgt slecht nieuws van haar baas. De carrière van Marijn gaat precies volgens plan, of misschien zelfs beter dan gepland. 

Aflevering 2: Professioneel blijven
Na haar plotselinge, onverwachtse ontslag moet Lykke haar spullen ophalen op haar oude werk. Daar loopt de spanning hoog op. Marijn mag mee naar een directievergadering en raakt geïnspireerd. Dit is waar ze van heeft gedroomd.

Aflevering 3: It follows
Lykke geniet van de vrije tijd die het werkloos zijn met zich meebrengt. De druk om te solliciteren op een nieuwe baan laat nog even op zich wachten. Marijn heeft een meeting die haar carrière in sneltreinvaart brengt.

Aflevering 4: Lekker millennial
Lykke begint de dag ongemakkelijk als Milo druk op alles legt. Daar zit ze op dit moment niet op te wachten. Marijn moet haar baas Erik vertellen over haar samenwerking met zijn aartsvijand: Emma Stegener Lois. 

Aflevering 5: Twerken en kapotgaan
Tijd om de koppen in het zand te steken. Al gaat dat niet zo makkelijk als Marijn besluit aan de pillen te gaan en Lykke meesleurt naar een feestje waar Milo is - met iemand anders. 

Aflevering 6: De eerste keer
Lykke doet een poging om te solliciteren, maar op de weg ernaartoe gaat al van alles mis. Marijn begint iets teveel op Emma te lijken.

Lekker dan, je bent weer helemaal bij. Maar je vraagt je vast af: en nu dan? Dit is toch niet einde? Nee, hold your horses, geen paniek, iedere vrijdag om 15.00 uur verschijnt er een nieuwe aflevering online op het YouTube-kanaal van NPO 3

Deel dit artikel