Rechercheur Lois Elzinga leeft voor haar politiewerk in Alkmaar en is gewend aan het heftige beroep dat ze heeft. Ze heeft geen ruimte voor de buitenwereld en leidt een gecontroleerd, veilig leventje dat ze voor zichzelf gecreëerd heeft. Als een geheim uit het verleden komt bovendrijven, wordt alles overhoop gegooid.

Na het vroege verlies van haar beide ouders is Lois’ enige vertrouwenspersoon haar zusje Tessa, die sinds kort is getrouwd en met haar rijke man naar Bergen is verhuisd. Door een geheim uit het verleden dreigt ze haar zus, haar enige bondgenoot te verliezen. Daarnaast heeft de rollercoaster waarin ze zit ook het nodige effect op haar werk als rechercheur. Waar de misdaadzaken per week veranderen, moet Lois voor het eerst in jaren iets veranderen, wil zij grip op haar leven blijven houden.

De hoofdrol in LOIS wordt vertolkt door Noortje Herlaar. Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Nora el Koussour, Kay Greidanus, Raymond Thiry, Bart Klever en Puck Pomelien Busser.

LOIS is gebaseerd op de boeken van bestseller auteur Simone van der Vlugt. De serie, bestaande uit drie afleveringen van 90 minuten, is vanaf woensdag 28 november om 21.30 uur te zien op NPO 1. 

Deel dit artikel