MaestroPreloader
Maestro

Over Maestro

Lucas-Hamming-en-Frits-Sissing-Maestro.jpg
Winnaar 2019 Lucas Hamming en presentator Frits Sissing
Lucas-Hamming-en-Frits-Sissing-Maestro.jpg

In het AVROTROS-programma Maestro nemen acht bekende Nederlanders zonder enige dirigeerervaring het tegen elkaar op in een muzikale afvalrace. Ze gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd te ontwikkelen tot dirigent. Wie stuurt het Maestro orkest, vanaf het zesde seizoen volledig samengesteld uit freelance musici, het beste aan en mag zich meesterdirigent noemen? 

Ze worden begeleid door dirigenten en musici. Vast onderdeel in de grote finale, die live wordt uigezonden vanuit de Philharmonie in Haarlem, is het dirigeren van de symfonie der symfonieën: Beethovens 'Vijfde'. Maestro wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Jury

De kandidaten worden wekelijks beoordeeld door topdirigent en juryvoorzitter Henrik Schaefer, violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis.

Winnaars Maestro

Het programma Maestro heeft al vijf volleerde dirigenten afgeleverd. In 2012 won cabaretière Lenette van Dongen de wedstrijd, in 2014 ging gitarist Spike er met de gouden baton vandoor, in 2016 ging de eretitel naar zangeres Leona Philippo en in 2017 won actrice Maartje van de Wetering. Singer-songwriter Lucas Hamming won de jubileum-editie van Maestro in 2019.