Maestro
AVROTROS Maestro
Maestro

Over Maestro

Frits Sissing

In het AVROTROS-programma Maestro strijden acht bekende mensen in de Philharmonie te Haarlem om de gelijknamige titel. Ze gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd te ontwikkelen tot dirigent van het Orkest van het Oosten. Hiervoor moeten ze elke week het orkest door een klasiek werk heenloodsen. Ze worden begeleid door dirigenten en musici. Vast onderdeel in de grote finale, die live wordt uigezonden vanuit de Philharmonie, is het dirigeren van de symfonie der symfonieën: Beethovens 'Vijfde'. Maestro wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Jury
De kandidaten worden wekelijks beoordeeld door dirigent Vincent de Kort, violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis.

Winnaars
Het programma Maestro heeft al vier volleerde dirigenten afgeleverd. In 2012 won cabaretière Lenette van Dongen de wedstrijd, in 2014 ging gitarist Spike er met de gouden baton vandoor, in 2016 ging de eretitel naar zangeres Leona Philippo en in 2017 won actrice Maartje van de Wetering.

Het vijfde seizoen van Maestro is vanaf zondagavond 27 oktober te zien op NPO 1.

Nieuwsbrief AVROTROS Klassiek

Nieuwsbrief AVROTROS Klassiek

Alles over onze klassieke radio- en tv-programma’s, prijsvragen en prachtige HD-concertopnames in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief van AVROTROS Klassiek!

Inschrijven