Naar aanleiding van het jubileumseizoen kijken we terug op de afgelopen vier seizoenen Maestro. Geniet van juist die momenten die Maestro zo bijzonder maken. 

We kijken terug op: de allereerste afleveringen, de mooiste filmmuziek, de momenten waarop de muziek niet helmaal klonkt zoals het bedoeld was, spicy jurycommentaar, de top-uitvoeringen van vier seizoenen Maestro, de mooie traditie van het estafette-dirigeren, de 5e symfonie van Beethoven die alle finalisten moeten dirigeren en natuurlijk het winmoment. Bekijk de video's hieronder. 

En de winnaar is...

We kijken terug op de winmomenten van de afgelopen vijf jaar met finalisten Lenette van Dongen en Tanja Jess, Carlo Boszhard en Spike, Leona Philippo en Daan Boom, Maartje van de Wetering en Hadewych Minis en Lucas Hamming en Monic Hendrickx.

Hét muziekstuk van Maestro: de 'Vijfde' van Beethoven

Elke finalist van Maestro dirigeert de 'Vijfde' van Beethoven, misschien wel één van de allerbekendste symfonieën ooit geschreven. Welke oud-finalist dirigeerde 'm het beste?

Een wedstrijdje dirigeren tijdens de estafette

Elk seizoen van Maestro dirigeren de afgevallen kandidaten samen een muziekstuk tijdens de finale. In estafettevorm lossen ze elkaar af op de bok.

Dirigeren met het koor: dramatiek en ontroering

Elk seizoen van Maestro dirigeren de aspirant-dirigenten behalve het orkest, ook een koor van soms wel negentig zangers. Wisten de oud-kandidaten van Maestro dit te managen?

Vier seizoenen hoge cijfers van de jury

Hoe verder de kandidaten komen, hoe beter ze dirigeren én hoe hoger de cijfers! Geniet van een aantal hoogtepunten uit de vorige seizoenen.

Meedogenloos jurycommentaar

Naast de zenuwen voor het dirigeren zelf moeten de Maestro-kandidaten elke aflevering het kritische jurycommentaar doorstaan. We kijken terug op vier seizoenen vileine feedback.

De mooiste missers

Dirigeren is meer dan simpelweg met een stokje zwaaien, zo blijkt uit de prestaties van Maestro-kandidaten van de afgelopen seizoenen. Zonder enige dirigeerervaring een orkest begeleiden is knap lastig en dat zorgt vaak voor hilarische momenten. 

Filmmuziek

Het dirigeren van filmmuziek in Maestro is inmiddels een traditie geworden. Geniet van de hoogtepunten en een enkel dieptepunt uit vier jaar filmmuziek in Maestro.

Hoe het allemaal begon

Weet jij het nog? De allerleerste aflevering van alle seizoen, met elke reeks een nieuwe groep strijdlustige kandidaten. 

Deel dit artikel