Wie zijn de deelnemers die met elkaar de strijd om dé gouden baton aangaan in het nieuwe seizoen van Maestro? 

Actrice en musicalster Simone Kleinsma, radio dj en Youtuber Bram Krikke, journalist en presentator Henk Spaan, actrice en cabaretière Plien van Bennekom, presentatrice en radio dj Eva Cleven, journalist en presentator Pieter Jan Hagens en rapper en producer Sor zijn de deelnemers van het zesde seizoen van Maestro.

Nieuwe voorzitter en orkest

De succesformule blijft gehandhaafd, evenals de presentatie van Frits Sissing, maar veel is ook nieuw; de jury heeft een nieuwe voorzitter, er is een gloednieuw orkest en de kandidaten dirigeren stukken die nog niet eerder voorbij kwamen in het programma.

De opnames van Maestro bijwonen? Dat kan! 

Nieuwe juryvoorzitter Henrik Schaefer 

Juryleden Dominic Seldis en Isabelle van Keulen voorzien de zeven deelnemers op de bok weer van commentaar en cijfers. Dit jaar worden zij daarbij geflankeerd door de nieuwe juryvoorzitter, de Duitse topdirigent Henrik Schaefer. Hij trad op 22-jarige leeftijd als jongste lid toe tot het Berlin Philharmonic en klom daar op tot assistent-dirigent waarna hij zijn eigen orkest regelmatig begeleidde bij uitvoeringen.

Coach

Henrik is nu onder andere muziekdirecteur van de Volksopera in Stockholm, veelgevraagd gastdirigent van gezelschappen in Europa, Amerika en Azië en artistiek directeur van de masteropleiding 'Orchestra Performance' aan de Universiteit van Göteborg.

Maestro is geen onbekend terrein voor hem. Hij was de afgelopen seizoenen te zien als coach van de kandidaten.

blockquote
De zin is groot, maar de uitdaging ook
Presentator Frits Sissing 

Grote zin, grootse uitdaging 

Naast de bekende klassiekers komen er aankomend seizoen veel nieuwe stukken voorbij in het repertoire van de kandidaten. Die stukken worden ook nog eens gespeeld door een volledig nieuw orkest. Het Maestro-orkest bestaat dit seizoen uit freelance musici die een podium en een inkomen worden geboden in deze moeilijke corona tijden voor de sector. 

Frits Sissing: “Dit seizoen hebben we zeven zeer gedreven deelnemers die altijd al eens het Maestro-orkest wilden leiden. De zin is groot, maar de uitdaging ook. De wereld van tweekwartsmaten, orkesten en de drieslag is voor de meeste kandidaten helemaal nieuw en daar is het podium van Maestro ook voor: voelen, proberen en tobben totdat uiteindelijk alles samenkomt en orkestleden, deelnemers, juryleden en publiek zich mee laten voeren door die prachtige muziek.” 

Maestro AfterTalk 

Op NPO 2 Extra blikt Frits Sissing direct na de uitzending samen met presentatrice én klassieke muziekkenner Jet Berkhout terug op de show. Frits borrelt na met de Maestro’s in spé en spreekt hen over de hoogte- en dieptepunten. Jet omringt zich met juryleden, coaches en musici en deelt de leukste klassieke weetjes en achtergronden.

Maestro is vanaf 5 december om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Maestro Aftertalk is om 21.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2 Extra

Deel dit artikel