Nog zes deelnemers zijn over in de muzikale arena van Maestro. Simone Kleinsma, Bram Krikke, Plien van Bennekom, Eva Cleven, Pieter Jan Hagens en Sor gaan weer de strijd met elkaar aan. Dit keer moeten ze niet alleen het orkest begeleiden, maar ook de vocaal solist. De kandidaten worden bijgestaan door drie vocaal solisten. Sopraan Laetitia Gerards, tenor Eric Reddet en sopraan Taylor Burgess. 

Alle dirigeermomenten zien? Scroll dan naar onderen. 

Operazangeres Miranda van Kralingen neemt deze aflevering de honneurs waar voor juryvoorzitter Henrik, zij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat de dirigent bijvoorbeeld de tekst ook kent. Lukt het de kandidaten om behalve het muziekstuk, ook nog tekst te onthouden? 

blockquote
Ik ben één brok paniek en dat is niet minder geworden
Plien van Bennekom na haar coachingsessie

Anticiperen op de solist

En hoe zorg je ervoor dat orkest en de solist niet achter gaan lopen op elkaar? De truc volgens coach Micha Hamel is dat je op elkaar anticipeert, dus samen met de solist ademhalen zodat het orkest en de zang mooi op elkaar aansluiten. 

Pieter Jan Hagens: Puccini - O mio Babbino caro uit Gianni Schicci

Sor: Lara - Granada

Simone Kleinsma: Handel - Lascia ch’io pianga uit Rinaldo

Eva Cleven: Bernstein - Somewhere uit West Side Story

Plien van Bennekom: Puccini - E Lucevan le stelle

Bram Krikke: Bizet - Habanera uit Carmen

Muziek uit Maestro

Benieuwd welke muziek voorbijkomt in de eerste aflevering? Luister alvast de muziekstukken die de kandidaten dirigeren zodat je precies weet hoe de muziekstukken ‘horen’ te klinken.

Maestro AfterTalk op NPO 2 Extra

Dit seizoen is direct na de uitzending de Maestro AfterTalk te zien op NPO 2 Extra. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. De eerste Maestro AfterTalk zie je zondag 5 december om 21.25 uur op NPO 2 Extra. 

Deel dit artikel