Presentatrice en tv-icoon Ria Bremer doet mee aan het jubileumseizoen van Maestro. Samen met zeven andere bekende Nederlanders gaat ze de strijd aan voor de gouden baton. 

Jubileumjaar

Bremer doet mee aan het vijfde seizoen van Maestro, waarin acht bekende mensen strijden om de gelijknamige titel. Zij gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd te ontwikkelen tot dirigent van het Maestro orkest, Orkest van het Oosten. De kandidaten worden ter voorbereiding van hun optreden begeleid door dirigenten en musici. Tijdens de grote finale, die live wordt uitgezonden vanuit de Philharmonie in Haarlem, dirigeren de overgebleven kandidaten de symfonie der symfonieën: Beethovens 'Vijfde’.

Benieuwd tegen wie Ria het gaat opnemen? Hou onze Facebookpagina in de gaten!

Ria Bremer

TV-icoon Ria Bremer

Bremer heeft een omvangrijke tv-carriere. Ze presenteerde in het verleden succesvolle programma’s zoals het kinderprogramma Stuif es in, maar ook vele medische programma’s zoals Vinger aan de Pols en recent nog Hoe Bevalt Nederland

Juryleden Vincent, Isabelle en Dominic

De jury bepaalt

Ria en haar medekandidaten worden wekelijks beoordeeld door dirigent Vincent de Kort, violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. De cijfers die de jury geeft zijn bepalend voor wie er doorgaat naar de volgende uitzending én voor wie uiteindelijk in de grote finale staat. 

 

Winnaars

Het programma Maestro heeft al vier volleerde dirigenten afgeleverd. In 2012 won cabaretière Lenette van Dongen de wedstrijd, in 2014 ging gitarist Spike er met de gouden baton vandoor, in 2016 ging de eretitel naar zangeres Leona Philippo en in 2017 won actrice Maartje van de Wetering.

Bekijk de inhoud op Instagram

Maestro AfterTalk 

Dit seizoen is direct na de uitzending de Maestro AfterTalk te zien op NPO 2 Extra en online. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. Maestro is vanaf zondagavond 27 oktober te zien op NPO 1.

NPO Radio 4 

Elke maandag is in het programma De Klassieken op NPO Radio 4 een muziekstuk te horen uit de uitzending van de dag ervoor. 

Deel dit artikel