Cabaretier Stefano Keizers, actrice Monic Hendrickx, presentatrice Natasja Froger, cabaretier Jörgen Raymann, actrice en presentatrice Tatum Dagelet, singer-songwriter Lucas Hamming en presentatrice Ria Bremer zijn nog in de race voor de titel meesterdirigent van 2019. In de tweede aflevering dirigeren de kandidaten filmmuziek. 

In de eerste aflevering stonden de kandidaten zonder voorkennis en ervaring op de bok, maar vanaf de tweede aflevering worden de kandidaten begeleid. Ze krijgen een masterclass van jurylid en contrabassist bij het Concertgebouworkest Dominic Seldis. In deze 'spoedcursus dirigeren' leren ze de basistechnieken. Daarnaast krijgen de kandidaten individuele begeleiding van Maestro-coaches Micha Hamel en Henrik Schaefer. De jury zal deze uitzending vooral letten op de emotie die de kandidaten overbrengen. 

Van Frozen en Pirates of the Caribbean tot Star Wars en The Godfather. De kandidaten dirigeren wereldberoemde muziekstukken uit films. Weet Ria Bremer revanche te nemen nadat ze in de eerste aflevering in de gevarenzone belandde? En lukt het Monic Hendrickx om The Pink Panther Theme sexy te dirigeren?

Maestro AfterTalk op NPO 1 Extra

Dit seizoen is direct na de uitzending de Maestro AfterTalk te zien op NPO 1 Extra. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. Maestro AfterTalk zie je elke zondag om 21:30 uur op NPO 1 Extra. NPO 1 Extra vind je online op de website van NPO Start. Of op tv bij Ziggo op kanaal 128 en bij KPN op 76. Daarna is Maestro Aftertalk op deze website terug te kijken. 

Deel dit artikel