Cabaretier Stefano Keizers, actrice Monic Hendrickx, presentatrice Natasja Froger, actrice en presentatrice Tatum Dagelet, singer-songwriter Lucas Hamming en presentatrice Ria Bremer zijn nog in de race voor de titel meesterdirigent van 2019. In de derde aflevering storten de kandidaten zich op populaire klassieke meesterwerken, maar daarvoor moeten ze wel de basistechniek onder de knie krijgen.

Vorige week ging het vooral om het overbrengen van emoties, deze week moeten ze laten zien dat ze de basistechnieken van het dirigeren beheersen. Zo oefent Ria met coach Micha Hamel het slagpatroon en gaat Stefano aan de slag met het aangeven van de dynamiek. En hoe lees je toch die partituur om vervolgens de inzet aan te geven van de verschillende instrumentengroepen?

De hoogtepunten

Monic Hendrickx wist te ontroeren met ‘Air’ van Bach. Jurylid Dominic was er zelf stil! Het leverde Monic 3x9 punten op. Zelf kon ze er maar heel af en toe van genieten: ‘Ik hoor gewoon een beetje Bach’.    

Nadat hij vorige aflevering van de jury het commentaar kreeg dat hij leek op een pornoster uit de jaren zeventig, transformeerde Stefano zich deze aflevering tot componist Khachaturian. Volgens jurylid Isabelle was het niet alleen zijn uiterlijk dat transformeerde. Ze noemde zijn uitvoering: 'Een metamorfose in menig opzicht.'

Lucas Hamming stuurde het orkest tot grote hoogte met 'Ein Morgen, ein Mittag und ein Abend in Wien' van Von Suppé. De jury stond versteld van zijn dirigeertalent: ‘Waar heb je dat nou vandaan gehaald?’ 

Maestro AfterTalk op NPO 1 Extra

Dit seizoen is direct na de uitzending de Maestro AfterTalk te zien op NPO 1 Extra. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. Maestro AfterTalk zie je elke zondag om 21:30 uur op NPO 1 Extra. NPO 1 Extra vind je online op de website van NPO Start. Of op tv bij Ziggo op kanaal 128 en bij KPN op 76. Daarna is Maestro Aftertalk op deze website terug te kijken. 

Deel dit artikel