In de vijfde aflevering van Maestro voert opera de boventoon. Er zijn nog vier kandidaten in de race voor de gouden baton. Met de finale in zicht worden ze steeds fanatieker, maar de opdrachten worden ook steeds moeilijker.

Maestro zie je zondag 24 november om 20.25 uur op NPO 1. Daarna is de uitzending op deze pagin terug te kijken. 

Stefano Keizers, Monic Hendrickx, Tatum Dagelet en Lucas Hamming krijgen de pittige opdracht om samen te werken met een solist (tenor Eric Reddet of sopraan Francis van Broekhuizen) en een koor van negentig zangers te managen. De kandidaten moesten voor deze aflevering dus niet één maar twee muziekstukken onder de knie krijgen.

Ook is in deze uitzending een bijzonder instrument aanwezig speciaal voor de muziek van Verdi : de cimbasso, bespeeld door presentator Ab Nieuwdorp van het radioprogramma De Klassieken op Radio 4. 

De hoogtepunten 

Lucas Hamming dirigeerde deze aflevering 'Die Strahlen der Sonne' uit Die Zauberflöte van Mozart en ontving daarvoor van elk jurylid tien punten. 

Stefano Keizers ging aan de slag met het stuk 'Vissi d'arte' uit de opera Tosca van Puccini.  De sopraan van dienst was Francis van Broekhuizen, een vriendin van de show. Het ging niet vlekkeloos en haar ordeel was dan ook hard: 'Je mag dit stuk nooit meer dirigeren.'

Monic Hendrickx dirigeerde deze aflevering Borodins 'Polovetzer dansen' uit de opera Prins Igor. Dit viel zeer in de smaak bij jurylid Dominic Seldis. 

Tatum Dagelet ging vol voor Bizets 'Mars en Koor, acte 4' uit de opera Carmen. En dat ging perfect tot dat... 

Deel dit artikel