Spoiler alert! In Maestro nemen Lange Frans, Stefano Keizers, Monic Hendrickx, Natasja Froger, Jörgen Raymann, Tatum Dagelet, Lucas Hamming en Ria Bremer het wekelijks tegen elkaar op in een muzikale afvalrace. Wie moest het podium verlaten en hoe gaat het nu?

Aflevering 3: Basistechniek

In de derde aflevering moesten de kandidaten laten zien dat ze de basistechnieken van het dirigeren beheersten. Hoe gaat het slagpatroon? Hoe krijg je dynamiek in de muziek? En hoe geef je de verschillende instrumentengroepen aan? Tatum Dagelet en Natasja Froger kregen de minste punten van de jury en Natasja Froger moest afscheid nemen. Gelukkig met het idee dat ze aanzienlijk beter was dan haar man René Froger die eerder aan het programma deelnam, aldus jurylid Dominic Seldis.

In het radio 4-programma De Klassieken sprak presentator Ab Nieuwdorp met Natasja over haar Maestro-avontuur: de zenuwen, haar laatste dirigeersessie en dat ze stiekem opgelucht is dat het voorbij is. Luister het geluidsfragment.

Beluister het gesprek met Natasja Froger

Natasja dirigeerde in de derde aflevering Liszts ‘Hongaarse Rapsodie nr. 2’. Bekijk de uitvoering van het stuk hieronder terug. 

Aflevering 2: Filmmuziek

Vanaf de tweede aflevering kregen de Maestro-kandidaten begeleiding. En dat was nodig, want ze gingen aan de slag met filmmuziek en het overbrengen van emoties. Stefano Keizers en Jörgen Raymann kwamen in de gevarenzone terecht en het muzikale avontuur eindigde voor Jörgen Raymann

In het radio 4-programma De Klassieken sprak presentator Ab Nieuwdorp met Jörgen over zijn ervaringen: Hoe voelt “The Day After”, waar heeft hij het laten liggen en stapt Jörgen ooit nog op de bok? Luister het geluidsfragment. 

Beluister het gesprek met Jörgen Raymann

Jörgen dirigeerde in de tweede aflevering Klaus Badelts ’He’s a Pirate’ uit Pirates of the Caribbean. Jurylid Isabelle van Keulen vond dat het leek alsof Jörgen aan het slaapwandelen was. Bekijk de video hieronder en oordeel zelf. 

Aflevering 1: De vuurdoop

In de eerste aflevering van het seizoen beklommen de acht kandidaten zonder enige voorkennis of ervaring de bok. Pas enkele uren vooraf kregen ze te horen welk muziekstuk ze moesten dirigeren. Een echte vuurdoop dus en Lange Frans redde het net niet. 

In het radio 4-programma De Klassieken sprak presentator Ab Nieuwdorp met rapper Lange Frans over zijn ervaringen op de bok. Luister het geluidsfragment.

Beluister het gesprek met Lange Frans

Lange Frans dirigeerde in de eerste aflevering van Maestro de 'Sabeldans' van componist Kachaturian. Bekijk zijn uitvoering van het stuk hieronder terug. 

De Klassieken

Elke maandag hoor je in De Klassieken één van de werken uit Maestro in z'n geheel en spreekt presentator Ab Nieuwdorp met de afvaller van de week. De Klassieken luister je van 09:00 uur tot 12:00 uur op NPO Radio 4. Het gesprek met de afvaller hoor je tussen 10:00 en 10:30 uur.

Deel dit artikel