Rapper Lange Frans, cabaretier Stefano Keizers, actrice Monic Hendrickx, presentatrice Natasja Froger, cabaretier Jörgen Raymann, actrice en presentatrice Tatum Dagelet, singer-songwriter Lucas Hamming en presentatrice Ria Bremer strijden om de gouden baton in het vijfde seizoen van Maestro. 

Jubileumjaar

De kandidaten gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd onder begeleiding van dirigenten en musici te ontwikkelen tot dirigent van het Maestro orkest, Orkest van het Oosten. Het is alweer het vijfde seizoen van het programma en dus de jubileumeditie. In 2012 won cabaretière Lenette van Dongen de wedstrijd, in 2014 ging gitarist Spike er met de gouden baton vandoor, in 2016 ging de eretitel naar zangeres Leona Philippo en in 2017 won actrice Maartje van de Wetering.

De jury bepaalt

De kandidaten worden wekelijks beoordeeld door de jury bestaande uit: dirigent Vincent de Kort, violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. De cijfers die de jury geeft zijn bepalend voor wie er doorgaat naar de volgende uitzending. Én voor wie uiteindelijk in de grote finale staat, die live wordt uitgezonden vanuit de Philharmonie in Haarlem en waarin de overgebleven kandidaten traditiegetrouw de symfonie der symfonieën dirigeren: Beethovens 'Vijfde’.

jury_maestro_isabella_vincent_dominic.jpg
Juryleden Vincent, Isabelle en Dominic
jury_maestro_isabella_vincent_dominic.jpg

Nieuw: Maestro AfterTalk 

Dit seizoen is direct na de uitzending de Maestro AfterTalk te zien op NPO 1 Extra en online. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. Maestro is vanaf zondagavond 27 oktober te zien op NPO 1.

NPO Radio 4 

Elke maandag is in het programma De Klassieken op NPO Radio 4 een muziekstuk te horen uit de uitzending van de dag ervoor. 

Maestro is vanaf zondagavond 27 oktober te zien op NPO 1.

Deel dit artikel