Op Tweede Kerstdag staan de overgebleven deelnemers Simone Kleinsma, Plien van Bennekom, Eva Cleven, Pieter Jan Hagens en rapper Sor opnieuw op de bok. En hoe kan het ook anders, de kandidaten dirigeren deze aflevering klassieke kerststukken. 

De Philharmonie in Haarlem is deze aflevering helaas niet gevuld met publiek, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen mag er niemand meer in de zaal zitten. Bijna niemand, want de jury én de kandidaten zitten op de beste plekken in de zaal om alles te aanschouwen zoals het publiek de avond normaliter meemaakt. 

Klassieke kerststukken 

De kandidaten gaan aan de slag met allerlei verschillende kerststukken, maar eerst gaat de jury ze eens laten zien hoe het eigenlijk echt moet. Henrik op de bok, Isabelle op de viool en Dominic op de contrabas. Samen met het orkest spelen ze ook kerstmuziek, maar dan iets minder klassiek...

blockquote
Ze mag veel meer diversiteit in haar slag hebben
Coach Sander over de slag van kandidaat Simone

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Na hun vorige dirigeermoment, hebben de kandidaten weer de balans opgemaakt met hun coaches en wordt er geoefend, geoefend en nog eens geoefend. De kandidaten grijpen elk moment waarop ze de baton vast kunnen houden. Pieter Jan tijdens zijn werk voor EenVandaag, Plien tijdens repetities voor haar eigen theatershow en Simone in de auto. Ze laten in ieder geval niks aan toeval over.

blockquote
Eva is van de administratie
Coach Micha over het boekje met aantekeningen van kandidaat Eva

Kerst mashup door de juryleden

Simone Kleinsma

Eva Cleven

Plien van Bennekom

Sor

Pieter Jan Hagens 

Deel dit artikel