Lucas Hamming is de winnaar van Maestro 2019! Hij versloeg Monic Hendrickx in een bloedstollend spannende finale en wint daarmee de gouden baton én de eretitel van Maestro.

Het winmoment

De finalisten dirigeerden traditiegetrouw de Vijfde Symphonie van Beethoven en een zelfgekozen stuk. Lucas Hamming maakte indruk met de themamuziek van de TV-serie Floris.

Beethovens Vijfde

Vast onderdeel van de finales van Maestro is het dirigeren van misschien wel één van de allerbekendste symfonieën ooit geschreven: de 'Vijfde' van Beethoven. Kijk hieronder Lucas' Vijfde van Beethoven. 

 

Jubileumjaar

Rapper Lange Frans, cabaretier Stefano Keizers, actrice Monic Hendrickx, presentatrice Natasja Froger, cabaretier Jörgen Raymann, actrice en presentatrice Tatum Dagelet, singer-songwriter Lucas Hamming en presentatrice Ria Bremer gingen de strijd om de gouden baton aan in het vijfde seizoen van Maestro. Allemaal wilden ze zich in acht weken tijd onder begeleiding van dirigenten en musici ontwikkelen tot dirigent van het orkest Het is alweer het vijfde seizoen van het programma en dus de jubileumeditie. In 2012 won cabaretière Lenette van Dongen de wedstrijd, in 2014 ging gitarist Spike er met de gouden baton vandoor, in 2016 ging de eretitel naar zangeres Leona Philippo en in 2017 won actrice Maartje van de Wetering.

Deel dit artikel