Het is erop of eronder voor dirigenten in spe Monic Hendrickx, Tatum Dagelet en Lucas Hamming. Ze moeten alles op alles zetten om in de race te blijven. Niemand wil met de gouden baton voor het grijpen afscheid nemen. Wie blijft in het heetst van de strijd overeind? 

In de tweede halve finale van Maestro dirigeren de kandidaten een symfonisch meesterwerk, dat technisch zo lastig is dat menig beroepsdirigent er 's nachts van wakker ligt. Ook staat er mooie filmmuziek op het programma, uitgevoerd samen met de vermaarde gastsolisten: harpiste Lavinia Meijer, hoboïste Pauline Oostenrijk en violiste Rosanne Philippens. 

In deze aflevering valt de definitieve beslissing. Welke kandidaten overtuigen het meest en zien we terug in de live finale? En wie moet de competitie verlaten?

Bekijk de hoogtepunten van aflevering 7 van Maestro

Lucas Hamming dirigeerde een magische uitvoering van 'Una Mattina' van componist Ludovico Einaudi uit de film Intouchables. Behalve het orkest begeleidde Lucas ook harpiste Lavinia Meijer.

Monic Hendrickx bezorgde de juryleden kippenvel tijdens het dirigeren van 'Baba Yaga' en 'Grote poort van Kiev' uit de Schilderijententoonstelling van componist Moesorgski (Ravel).

Tatum Dagelet vormde een eenheid met violiste Rosanne Philippens tijdens het dirigeren van 'Main Theme' van componist John Williams uit de film Schindler's List. 

Deel dit artikel