Dit vijfde seizoen van Maestro kun je direct na de uitzending kijken naar Maestro AfterTalk op NPO 1 Extra. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. 

In deze aflevering van Maestro AterTalk praat Frits Sissing na met onder andere Stefano Keizers, Ria Bremer en de dochters van Monic Hendrickx en Tatum Dagelet. Wat vonden ze van het dirigeertalent van hun moeders en zijn hun moeders thuis nog een beetje te genieten? Ook spreekt Frits Songfestival-vedettes Edsilia Rombley, Ruth Jacott en OG3NE over de begeleiding van hun Maestro-dirigenten en het verschil tussen zingen met een echt orkest en een band.

De vierde aflevering van Maestro draaide om Songfestival-nummers, dat is wel wat anders dan klassiek repertoire. Jet Berkhout onderzoekt hoe de musici uit het Maestro orkest (Orkest van het Oosten) dit hebben ervaren, ze praat na met pianist, componist en orkestleider Cor Bakker en zoekt antwoord op de vraag 'hoe krijg je popnummers geschikt voor een symfonieorkest?'

Deel dit artikel