Dit vijfde seizoen van Maestro kun je direct na de uitzending kijken naar Maestro AfterTalk op NPO 1 Extra. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. 

Maestro AfterTalk zie je elke zondag om 21:30 uur op NPO 1 Extra. NPO 1 Extra vind je online op de website van NPO Start en op tv bij Ziggo op kanaal 128 en bij KPN op 76. Daarna is Maestro AfterTalk op deze website terug te kijken. 

In deze aflevering spreekt Frits met Monic over de hoge punten die ze de vorige afleveringen kreeg en hoe ze de afgelopen aflevering hetzelfde niveau niet wist te behalen. En we horen van Stefano, die zich voor de gelegenheid weer had getransformeerd had. 'Ik ben heel blij met de ruimte die ik krijg om elke week te kijken naar hoe ik het visueel vorm kan geven. Dan voel ik me echt even iemand anders.'

Jet gaat op het podium in gesprek met de musici. Een van de orkestleden van deze aflevering is Ab Nieuwdorp, NPO Radio 4-presentator van het radioprogramma de Klassieken. Hij bespeelde een cimbasso, een soort tuba, door Ab zelf een ‘paperclip’ genoemd. Hij bespreekt met Jet wat hij vindt van de prestaties van de kandidaten. Ook fluitiste Flavia Valente heeft een tip voor de kandidaten: 'Zelfverzekerdheid, zelfs als je een fout maakt, is belangrijk'.

Deel dit artikel