Dit vijfde seizoen van Maestro kun je direct na de uitzending kijken naar Maestro AfterTalk op NPO 1 Extra. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. 

Maestro AfterTalk zie je elke zondag om 21:30 uur op NPO 1 Extra. NPO 1 Extra vind je online op de website van NPO Start en op tv bij Ziggo op kanaal 128 en bij KPN op 76. Daarna is Maestro AfterTalk op deze website terug te kijken. 

Golvende beweging van Lucas

Na deze spannende halve finale verzorgt Frits in de AfterTalk opnieuw de nazorg voor de afgevallen kandidaat. Jet praat ondertussen met de musici van het orkest en vraagt onder andere aan violist Margo Koopmans hoe het nou zit met de 'golvende beweging' van Lucas: 'Die beweging neem je mee in de strijkstok. Als iemand hoekig dirigeert, wordt de klank ook hoekiger en minder vloeiend'. Margo verklapt ook aan Jet wie haar favoriet is...

Hadewych aan de andere kant van de bok

Frits komt tijdens de borrel oud-finalist Hadewych Minis tegen. 'Het was zo fijn om aan die kant te zitten, want het is zo eng om te doen. Je weet dat je iets gaat doen wat je niet kunt, het is zo fijn om al die geweldige mensen te zien en niet helemaal dood te gaan'. Volgens Hadewych zijn de overgebleven kandidaten van dit seizoen erg muzikaal en daarom ook aan elkaar gewaagd.

Ondertussen in de regiewagen

Jet neemt een kijkje in de regiewagen en interviewt regisseur Marc Pos, die ook het Eurovisie Songfestival gaat regisseren. Hij vertelt hoe alle lijnen, zoals beeld en muziek, samenkomen in de regiewagen. Volgens Jet heeft Pos echt zijn handtekening gezet onder het programma: 'We zagen dit bij de BBC, en we wilden dit heel graag naar Nederland brengen'.

Deel dit artikel