In Maestro AfterTalk nemen presentator Frits Sissing en NPO Radio 4-dj Jet Berkhout je direct na de uitzending mee achter de schermen.

Deze Maestro AfterTalk was te zien op zondag 15 december om 21.30 uur op NPO 1 Extra en op de Facebookpagina van Maestro. Je kunt de uitzending hierboven terugkijken. 

Op 15 december 2019 streden Lucas Hamming en Monic Hendrickx in de live finale van Maestro een muzikale strijd om de gouden baton. Beide finalisten dirigeerden traditiegetrouw de Vijfde Symfonie van Beethoven en kozen een muziekstuk naar keuze. Monic koos voor het eerste deel van het 'Stabat Mater' van componist Pergolesi: 'Dolorosa'. Lucas ging voor de muziek van de tv-serie Floris. Wie schittert het meest op de bok en mag zich meesterdirigent van 2019 noemen? De winnaar van Maestro 2019, het jubileumjaar, is Lucas Hamming!

Presentator Frits Sissing en Radio 4-dj Jet Berkhout praatten direct na de grande finale na met de winnaar en de afvaller. Ook spraken ze oud-Maestro kandidaten en musici van het Maestro orkest, Orkest van het Oosten.

Deel dit artikel