Frits Sissing blikt samen met presentatrice én klassieke muziekkenner Jet Berkhout terug op de show. Frits borrelt na met de Maestro's in spé en spreekt hen over de hoogte- en dieptepunten. Jet omringt zich met juryleden, coaches en musici en deelt de leukste klassieke weetjes en achtergronden.

De halve finale is geweest en dat betekent dat de twee finalisten bekend zijn. 'Ik had het niet zien aankomen', aldus Frits over de uitslag. Maar Jet en Frits zijn het erover eens dat de muziek van deze aflevering in ieder geval geweldig was! Terwijl Frits de afvaller op gaat vangen, gaat Jet bij de orkestleden vragen hoe ze tot hun keuze zijn gekomen. 

De winnaar van de avond

Coach Sander Teepe vertelt Jet wie hij denkt dat de beste van deze aflevering was en of hij al kan voorspellen wie de gouden baton in de wacht gaat slepen. Hetzelfde vraagt Jet aan orkest én koor. Zitten zij een beetje in dezelfde richting? 

blockquote
Ik ben blij dat ik geen keuze hoefde te maken
André Breedland, musicalschrijver en goede vriend van Simone

Beleving van de kandidaten

Ondertussen gaat Frits langs bij de kandidaten, zijn ze al een beetje bijgekomen van deze avond? Simone vertelt over hoe ze de tel aan het begin kwijt was en wanhopig naar het koor keer om te zien wanneer er adem gehaald werd.

Bij medekandidaat Sor ging het iets anders, Frits is benieuwd waar zijn stalen zenuwen toch vandaan komen? Hij straalt een soort coolheid uit, waardoor het lijkt alsof hij altijd de touwtjes in handen heeft. 

Plien had een goede repetitie met het koor en had er alle vertrouwen in. 'Ik zie wel dat ik aan het genieten ben', aldus Plien. Toch liep niet alles zoals ze het wilde, het eerste stuk verliep naar eigen zeggen 'rampzalig'.

blockquote
Die Sor is me toch een partij cool
Simone over Sor

Deel dit artikel