Elke zondag een nieuwe aflevering van Maestro met altijd de prachtigste muziekstukken. Beluister alvast de muziek die de kandidaten deze afleveringen zullen dirigeren. 

De eerstvolgende uitzending van Maestro kijk je op zondag 19 december om 20.25 uur op NPO 1.

Simone Kleinsma, Bram Krikke, Henk Spaan, Plien van Bennekom, Eva Cleven, Pieter Jan Hagens en Sor staan te trappelen om het dirigeervak eigen te maken. In de eerste aflevering beklimmen de kersverse kandidaten zonder enige kennis van zaken de bok. Een behoorlijke opgave! Wat ze daarvan maken zie je in de uitzending. Luister de muziek in de onderstaande Spotifylijst en weet hoe het ‘hoort’ te klinken. 

Aflevering 1

In de eerste aflevering komen een aantal voor Maestro bekende, maar ook iets onbekendere muziekstukken langs. Hieronder vind je de Spotify-lijst met alle muziek. 

Aflevering 2

In de tweede aflevering krijgen de kandidaten populaire klassieke muziekstukken. Van Liszt tot Händel en van de themamuziek van Game of Thrones tot Harry Potter, het passeert allemaal de revue. 

Aflevering 3

In de derde aflevering gaan de kandidaten samenwerken met vocaal solisten. Extra moeilijk, vooral als je het dirigeren van het orkest ook nog niet helemaal onder de knie hebt. 

Aflevering 4

Voor de vierde aflevering gaan de vijf overgebleven kandidaten aan de slag met klassieke kerststukken. Kom in de kerstsfeer met De Notenkraker, A Christmas Festival en meer!

Aflevering 5

Deze aflevering krijgen de kandidaten twee muziekstukken voor hun kiezen. Ze gaan feestelijke klassieke muziekstukken én opzwepende wereldmuziek dirigeren. Van de Arabische wals met oed tot de Libertango met bandoneon en van de Frühlingsstimmen Wals tot de Festive Overture. Geniet alvast van de muziek uit deze aflevering.

Aflevering 6

In de halve finale moeten Plien, Simone en Sor leiding geven aan een koor én bewijzen dat ze klaar zijn voor het grote symfonische werk! Luister alvast de muziek uit deze aflevering.

Maestro AfterTalk op NPO 2 Extra

Ook dit seizoen is direct na de uitzending de Maestro AfterTalk te zien op NPO 2 Extra. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. Maestro AfterTalk is elke zondagavond om 21:30 uur te zien op NPO 2 Extra. Daarna is de uitzending op deze website terug te kijken. 

Interview met de afvaller en de hele muziekstukken bij De Klassieken

Wil je de dag na de uitzending van Maestro één van de werken in z'n geheel horen? Of ben je benieuwd naar het verhaal van de afvaller van de week? Luister dan elke maandag naar De Klassieken op NPO Radio 4, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Het gesprek met de afvaller hoor je tussen 10:00 en 10:30 uur.

Deel dit artikel