Maestro keert terug in 2016! In navolging van de succesvolle series in 2012 en 2014 zal een nieuwe groep BN’ers in acht weken tijd leren om HET Symfonieorkest te dirigeren. AVROTROS zendt Maestro, gepresenteerd door Frits Sissing, uit op NPO 1.

De voorgaande seizoenen van Maestro waren een grote tv-hit. Zo wist de finale van seizoen 2 in december 2014 ruim 1,4 miljoen kijkers te trekken. In 2016 gaan weer acht BN’ers met elkaar de strijd aan voor de titel Maestro. In dit nieuwe seizoen maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als jurylid. Hij vervangt hiermee dirigent Otto Tausk. Samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis beoordeelt De Kort de prestaties van de deelnemers. De opnames vinden in januari 2016 wederom plaats in de Philharmonie in Haarlem. 

Presentator Frits Sissing: “Te gek dat Maestro met een derde seizoen komt. De reacties op het tweede seizoen, met de mooie strijd tussen Carlo Boszhard en Spike, waren geweldig. Ik kijk uit naar de nieuwe kandidaten, die wederom voor een prachtige, maar moeilijke uitdaging staan: het dirigeren van dit jaar HET Symfonieorkest. Het zal ook nu weer 8 weken lang mooie televisie opleveren”.

De namen van de eerste drie kandidaten zijn al bekendgemaakt: zanger René Froger, acteur Patrick Stoof en zangeres Leona Philippo gaan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde gouden baton te winnen.

Bestel uw kaarten

Begin 2016 zijn er zeven opnames van het nieuwe seizoen Maestro. U kunt deze opnames bijwonen! Ga naar de website van de Philharmonie in Haarlem om uw kaarten te bestellen. De opnames vinden plaats op 11, 13, 24, 26 en 30 januari, en 13 en 22 februari 2016.

Seizoen 1 en 2

De deelnemers aan het eerste seizoen van Maestro (uitgezonden van 8 november tot en met 27 december 2012 op Nederland 1) waren Brecht van Hulten, Catherine Keyl, Joep Sertons, Kleine Viezerik, Lenette van Dongen, Michiel Romeyn, Tanja Jess en Wolter Kroes. Cabaretière Lenette van Dongen won de wedstrijd. In het tweede seizoen (uitgezonden van 25 september tot en met 18 november 2014 op Nederland 1) namen Carlo Boszhard, Marlies Dekkers, Frans Duijts, Oscar Hammerstein, Sylvana Simons, Susan Smit, Spike en Lucille Werner de baton in handen. Gitarist Spike ging er met de titel Maestro 2014 vandoor.

Deel dit artikel