In een nieuw seizoen Maestro gaat onder andere actrice en cabaretière Plien van Bennekom de strijd aan met zes andere bekende Nederlanders om die begeerde gouden baton in handen te krijgen...

De kandidaten gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd onder begeleiding van dirigenten en musici te ontwikkelen tot dirigent van het Maestro orkest. Het is alweer het zesde seizoen van het programma. In 2012 won cabaretière Lenette van Dongen de wedstrijd, in 2014 ging gitarist Spike er met de gouden baton vandoor, in 2016 ging de eretitel naar zangeres Leona Philippo, in 2017 won actrice Maartje van de Wetering en in 2019 was het singer-songwriter Lucas Hamming die zijn medekandidaten versloeg.

Wie er net als Plien hun uiterste best gaan doen om de gouden baton in de wacht te slepen, wordt op een later moment bekendgemaakt. Houd deze pagina én Facebook, Instagram en YouTube in de gaten...

maestro 2021 kandidaat Plien.jpg
Bron: Annemieke van der Togt
Kandidaat Plien van Bennekom
maestro 2021 kandidaat Plien.jpg

Nieuwe juryvoorzitter én een nieuw orkest

De kandidaten worden wekelijks beoordeeld door de jury, die een nieuwe juryvoorzitter heeft; de Duitse topdirigent Henrik Schaefer. Afgelopen seizoenen was Henrik al coach van de kandidaten, dit jaar gaat hij ze van commentaar voorzien samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. Zij geven de kandidaten cijfers en samen bepalen zij wie er doorgaat naar de volgende uitzending.

Naast een nieuwe juryvoorzitter, is er dit jaar ook een nieuw orkest! Omdat deze sector sinds het begin van de coronacrisis een moeilijke tijd doormaakt, bestaat het orkest dit jaar uit freelance musici.

Maestro 2021 juryvoorzitter Henrik Schaefer.jpg
Bron: Maurice Lammerts van Buren
Nieuwe juryvoorzitter Henrik Schaefer
Maestro 2021 juryvoorzitter Henrik Schaefer.jpg

Maestro AfterTalk en De Klassieken

Ook dit jaar is direct na de uitzending de Maestro AfterTalk te zien op NPO 1 Extra en online. Hierin neemt NPO Radio 4-dj Jet Berkhout samen met presentator Frits Sissing een kijkje achter de schermen. Elke maandag is in het programma De Klassieken op NPO Radio 4 een muziekstuk te horen uit de uitzending van de dag ervoor. 

Maestro is vanaf zondagavond 5 december 2021 te zien op NPO 1.

Deel dit artikel