In het kader van de Nationale Museumweek vertelt Lucas De Man van 20 t/m 25 april in het programma Man en Kunst elke avond het verhaal achter een iconisch kunstwerk dat in de vaste collectie van een museum te zien is. Welke klassieke muziekstukken passen bij deze iconische werken? Welke werken zouden hebben geklonken in de ateliers van de kunstenaars? Presentator Ab Nieuwdorp van het NPO Radio 4-programma De Klassieken zoekt het samen met Lucas en de luisteraars uit! 

Man en Kunst zie je maandag 20 t/m zaterdag 25 april 2020 om 22:22 uur op NPO 2 (behalve op dinsdag 21 april). De Klassieken hoor je elke werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 4.

Kunst en klassiek slaan tijdens de Nationale Museumweek traditiegetrouw de handen ineen. Lucas De Man en Ab Nieuwdorp bundelen hun krachten en vragen zich samen af: welke klassieke muziek past er goed bij het kunstwerk van de dag? Ab komt elke dag met een muzikale suggestie en luisteraars van De Klassieken zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en vrij te associëren. Alle suggesties worden vervolgens verzameld in de speciale Man en Kunst-afspeellijst, hieronder te beluisteren. Heb je zelf ook een suggestie? Stuur dan een mailtje naar De Klassieken.

De vijf meesters die in 2020 aan bod komen bij Man en Kunst zijn: Niki de Saint Phalle, Francis Bacon, vader en zoon Willem van de Velde, Joop Moesman en Ossip Zadkine. De speciale Man en Kunst-afspeellijst wordt dagelijks geüpdate met nieuwe muzieksuggesties. Beluister de playlist hieronder en laat je inspireren. 

Luister het gesprek tussen Lucas en Ab uit de radio-uitzendingen van De Klassieken van maandag 20 en woensdag 22 april terug:

Maandag 20 april

Woensdag 22 april

Deel dit artikel