Van 8 t/m 14 april 2019 is het weer Nationale Museumweek! In het programma Man en Kunst vertelt Lucas De Man elke avond het verhaal achter een iconisch kunstwerk dat in de vaste collectie van een museum te zien is. Op maandag 8 april is Lucas in het Gemeentemuseum Den Haag, waar hij het wereldberoemde 'Portret van Edith' van de Oostenrijkse expressionist Egon Schiele uitlicht. Welke muziek zou er geklonken hebben in het atelier van de schilder? Presentator Ab Nieuwdorp van het NPO Radio 4-programma De Klassieken zoekt het uit.

Kunst en klassiek slaan tijdens de Nationale Museumweek traditiegetrouw de handen ineen. Lucas De Man en Ab Nieuwdorp bundelen hun krachten en vragen zich samen af: welke klassieke muziek past er goed bij het kunstwerk van de dag? Luisteraars van De Klassieken worden opgeroepen om mee te denken en vrij te associëren. Alle suggesties worden vervolgens verzameld in de speciale Man en Kunst-afspeellijst.

Beluister alle muzikale suggesties bij het schilderij 'Portret van Edith' van Egon Schiele:

Man en Kunst zie je maandag 8 t/m zaterdag 13 april 2019 om 22:45 uur op NPO 2 (niet op dinsdag 9 april). De Klassieken hoor je elke werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 4.

Deel dit artikel