Er zijn veel mensen die dagelijks lichamelijke klachten of pijn hebben, zonder te weten waar dat vandaan komt. Omdat er geen goede diagnose is, weten ze ook niet welke behandeling ze nodig hebben. Een uitzichtloze situatie.

Voor die mensen komt AVROTROS met een nieuw programma: Medische Detectives

Samen met de patiënt gaan wij in ons programma op zoek naar de juiste diagnose en een passende behandeling. Daarbij hebben we hulp nodig van iedereen die de klachten van de patiënt herkent of meer weet over het ziektebeeld en een mogelijke behandeling. Kan jij ons helpen? Beschik jij over precies dat stukje informatie dat onze patiënt verder helpt?

Help Iris!

Kort medisch dossier Iris

Iris is een 28 jarige Nederlandse vrouw. Sinds 2017 heeft zij klachten van tintelingen en een doof gevoel in haar benen, spierpijnen, spierkrampen en onwillekeurige spierbewegingen. Ze heeft een branderig gevoel onder haar voeten en in haar kuiten. Dit breidt zich uit naar beide benen met een doof gevoel tot onder de navel. Op dit moment heeft ze continu een brandende pijn in beide benen ( NRS 8). Tintelingen en een brandend gevoel in alle vingers (NRS 6). Een strakke spijkerbroek lokt een niet te dragen pijn uit. Koud weer, massage, het tegen elkaar houden van de voeten dit alles veroorzaakt pijn. Ze heeft geen pijn als ze aan de rand van het zwembad in het water hangt of op haar rug ligt met haar benen omhoog.                

  • Neurologisch onderzoek: sensibiliteit en motoriek intact. EMG:ga MRI CTWK:ga
  • Internist: lichamelijk onderzoek: ga. geen Lyme                         
  • Afwijkende lab. waarden : Vitamine B12 87; Creat 95; Foliumzuur 5.8; CMV IgG pos; Borrelia IgG pos.    

Herken jij de symptomen die Iris heeft of ken jij een arts of wetenschapper die Iris zou kunnen helpen, laat het ons weten en reageer!

This article in English

Medische detectives

  • Naam
  • Email
  • Tel
  • Hoe help ik Iris?
Deel dit artikel