PreloaderWanneer zijn er weer (nieuwe) uitzendingen van Ik Vertrek in 2023?Vanaf 1 januari 2023 is het 'home sweet home' met een gloednieuw seizoen vol avonturen van onze emigranten. We knallen het nieuwe jaar in met een extra lange aflevering van Ik Vertrek en hebben daarna nog acht afleveringen voor je klaar staan. Zet dit schema in je agenda en wees klaar voor (Ik) Vertrek... 27 dec 2022
PreloaderHoe gaat het met Jurgen en Marieke en hun wijngaard op Sardinië?In 2021 volgen we het avontuur van Achterhoekers Jurgen en Marieke. Allebei houden ze van het goede leven en een goed glas wijn en dromen van een bestaan in Italië. Op Sardinië hebben ze een vrijstaande woning met eigen wijngaard gekocht en willen ze een Bed & Wine starten. Niet alles verloopt zoals gepland, maar opgeven is geen optie. Hoe gaat het anno 2022 met ze? 24 dec 2022
PreloadervideoJurgen en Marieke: wijnen op Sardinië of een retourtje Achterhoek?Achterhoekers Jurgen Lieftink (52) en Marieke Legters (37) houden van het goede leven en daar hoort een goed glas wijn bij. Ze hebben – naast hun goedlopende makelaarskantoor - een eigen wijnhandel en organiseren wekelijks een proeverij. Ondanks dat ze niks te klagen hebben, dromen ze al jaren van een nieuw bestaan in Italië. 13 mrt 2021
PreloadervideoWeet wat je eet: De groene vingers van de SardijnenDe Italiaanse keuken is wereldberoemd: hun pasta's en pizza's veroveren de wereld. Maar wat is het geheim van het voedsel waarbij je je vingers aflikt? Simpel: De Italianen hebben groene vingers, en weten daardoor precies wat ze maken en wat ze eten. 7 jun 2018
PreloaderAlles over de Italiaanse parel in de Middellandse zee: SardiniëIlja maakt in de seizoensfinale van Gort over de Grens de oversteek naar Sardinië, het rustige en gastvrije eiland, waar men over het algemeen gemiddeld langer leeft dan gebruikelijk. En dat is lang niet alles... Onze tien favoriete Sardinië-weetjes op een rij! 6 jun 2018
PreloadervideoDe lekkerste schapenkaas ter wereld: PecorinoDe beste schapenkaas ter wereld, zeggen de kenners, komt uit Sardinië. Pecorino, zoals de ietwat brokkelige kaas heet, wordt gekenmerkt door haar sterke zoute smaak. Ilja bezoekt Gigi, een kaasboer in hart en nieren. 5 jun 2018