Op donderdag 28 april vindt de speciale jubileumeditie plaats van '20 Jaar Musical Awards - The Greatest Show’. Maar wat weet jij eigenlijk nog van het gala? Welke musicalacteurs hebben de meeste awards gewonnen en welke internationale sterren stonden op het Musical Awards-podium? Duik in de geschiedenis van de Musical Awards en maak kans op tickets voor deze speciale avond. 

clock update 19 apr 2022, 16:00
Winactie gesloten

De winactie is gesloten, de winnaars hebben een email ontvangen. 

Wie heeft de meeste awards?

In de afgelopen twintig jaar zijn 139 producties bekroond met bijna 280 awards. Er is één musical die tot nu toe de meeste awards op zijn naam heeft staan, namelijk Soldaat van Oranje - de Musical met acht awards. Petticoat en Ciske de Rat (de versie uit 2008) volgen de koploper op de voet met beide zeven awards.

De meest bekroonde acteurs

De volgende musicalactrices hebben in de looptijd van het Musical Awards Gala de meeste awards ontvangen:

  1. Simone Kleinsma (7 awards)
  2. Vera Mann (4 awards) 
  3. Chantal Janzen (3 awards) | Lone van Roosendaal (3 awards)

Simone Kleinsma won tijdens Musical Awards, the Kick-off nog de speciale award voor favoriete musicalperformer allertijden. Tijdens de Musical Awards 2016 brachten Kleinsma en Chantal Janzen speciaal voor Joop van den Ende het Oeuvre Award lied.

Deze musicalacteurs hebben in de afgelopen 20 jaar de meeste awards ontvangen:

  1. Alex Klaasen (5 awards)
  2. Stanley Burleson (3 awards)
  3. William Spaaij (3 awards) 

Wie maken er dit jaar kans op de awards? In onderstaand artikel lees je wie de genomineerden zijn van dit theaterseizoen. 

Internationale sterren

Naast onze eigen musicaltalenten, hebben er geregeld internationale sterren op het Musical Awards-podium gestaan. Grote namen als Phil Collins en Vanessa Williams traden op tijdens de Musical Awards 2006. 'Queen of Rock 'n' Roll' Tina Turner overhandigde in 2016 de Oeuvre Award.

In 2019 reikte popster Anastacia de publieksprijs uit en opende 'onze eigen' Davina Michelle samen met musicalvedettes Freek Bartels en Jamai Loman de Musical Awards 2019.

Maak kans op tickets voor '20 Jaar Musical Awards - The Greatest Show’

Wil jij bij deze speciale jubileumeditie aanwezig zijn op donderdag 28 april in de RTM Stage, de grote theaterzaal van Rotterdam Ahoy? Doe dan mee met onderstaande prijsvraag. We geven 5x2 tickets weg, dus take a chance.

Deel dit artikel