In een groots opgezette show, live vanuit het RAI Theater in Amsterdam, werden de prestigieuze awards voor Nederlands grootste musicalsterren en de beste musicalproducties uitgereikt tijdens het jaarlijkse Musical Awards Gala.

Een avond voor de musicalliefhebber

Het gala vond plaats op woensdag 22 januari 2020 en werd gepresenteerd door Frits Sissing. Het was een avond die je als echte musicalliefhebber niet mocht missen, met gloednieuwe optredens van het huidige- en komende theaterseizoen.

De grote winnaars van de avond

De musical Anastasia won de prestigieuze Publieksprijs, de musical Lazarus ging ervandoor met de juryprijs voor Beste Grote Musical en de juryprijs voor Beste Kleine Musical ging naar Fun Home. Renée van Wegberg kreeg de prijs voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, Pieter Embrechts won de award voor Beste Mannelijke Hoofdrol, Gerrie van der Klei werd uitgeroepen tot Beste Vrouwelijke Bijrol en Dennis Willekens won Beste Mannelijke Bijrol. Dominique de Bont kreeg de prijs voor Aanstormend Talent. Soldaat van Oranje won de award voor Unieke Prestatie.

De grootste musicalsterren en BN'ers verzamelden zich op de rode loper van de RAI in Amsterdam. Neem een kijkje achter de schermen bij het feestelijke event met de compilatie van de beelden van de GLAMCAM.

Vajèn van den Bosch, Willemijn Verkaik en Freek Bartels openen het Musical Awards Gala 2020

Willemijn Verkaik, Vajèn van den Bosch, Freek Bartels en het musicaltalent van de toekomst verzorgen de schitterende opening van het Musical Awards Gala 2020!

Anastasia - Zoektocht door de tijd 

Hoofdrolspeelster én genomineerde in de categorie ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’ Tessa Sunniva van Tol zingt het meeslepende ‘Zoektocht door de tijd’.

 Kinky Boots - Zoek het hogerop / Wees vrij

Kijk naar Naidjim Severina, Vajén van den Bosch, Jonathan DeMoor en de voltallige cast van Kinky Boots met ‘Zoek het hogerop / Wees vrij’.

Annie - Medley

Willemijn Verkaik (Juffrouw Hannigan) en de cast van Annie zingen een medley van ‘’t Is een zwaar bestaan, Meidentroep en Morgen’.

Lazarus - Absolute beginners 

Lazarus is het laatste muzikale meesterwerk van David Bowie. In het door Ivo van Hove geregisseerde Lazarus ontmoet je Bowies alter ego Thomas Newton (Dragan Bakema) en zijn assistente Elly (Noortje Herlaar) en komen de grote Bowie-hits zoals ‘Changes’, ‘Heroes’ en ‘Absolute beginners’ voorbij.

Haal het doek maar op - Heel even

Mariska van Kolck, Tony Neef, Jordy van Loon en de cast van ‘Haal het doek maar op’ met de evergreen ‘Heel Even’.

Hello, Dolly - Waiters Gallop / Hello, Dolly! 

De musical Hello, Dolly!, bekend van de film met Barbra Streisand, gaat over Dolly, een slimme weduwe die haar neus graag in andermans zaken steekt. In deze groots aangeklede reizende productie wordt de mannelijke hoofdrol afwisselend gespeeld door:Paul de Leeuw en Jörgen Raymann. Tijdens het Musical Awards Gala stond Simone Kleinsma met de gehele cast op het podium met ‘Waiters Gallop/ Hello, Dolly!’

 Tina, De Tina Turner Musical - Nutbush City Limits & Proud Mary 

Na het grote succes op West End, Hamburg en Broadway, komt TINA, de Tina Turner Musical nu naar Nederland. Op 9 februari 2020 gaat deze musical in première, maar tijdens het Musical Awards Gala gaven ze een exclusieve preview: Tina en de beroemde Ikettes met Nutbush City Limits en Proud Mary!

Deel dit artikel