Het Musical Awards Gala vindt dit jaar voor de 20e keer plaats en wordt feestelijk gevierd op donderdag 28 april in RTM Stage, de grote theaterzaal van Rotterdam Ahoy. Na twee jaar afwezigheid keert het gala terug met een speciale jubileumeditie '20 Jaar Musical Awards - The Greatest Show’. 

Unieke optredens

Tijdens deze extra bijzondere live show blikt musical connaisseur Frits Sissing, als gastheer van de avond, terug op de afgelopen edities van het gala. Er zijn unieke optredens te zien die speciaal voor dit jubileumgala zijn gemaakt en uiteraard worden de Musical Awards voor het huidige theaterseizoen uitgereikt.

blockquote
Glitter en glamour, het wordt een feestelijke editie. Ik kijk er zeer naar uit!
Frits Sissing

Sissing verheugt zich om deze speciale jubileumeditie te presenteren: "Een jubileumeditie moet groots gevierd worden. Hoe bijzonder is het dat we daarom weer terugkeren naar Rotterdam, waar het ooit begon. Nu de theaters weer open zijn en het Nederlandse publiek weer kan genieten van de grote diversiteit aan musicals, zetten we tijdens 20 Jaar Musical Awards - The Greatest Show musical uitgebreid in het zonnetje. Met fantastische optredens en de uitreiking van de prestigieuze Awards. Glitter en glamour, het wordt een feestelijke editie. Ik kijk er zeer naar uit".

Geschiedenis van de Musical Awards 

De Musical Awards werden in 2000 voor het eerst in het leven geroepen door de Stichting Musical Awards met als doel jaarlijks een aantal prijzen toe te kennen aan personen die in het desbetreffende theaterseizoen een buitengewone prestatie hebben geleverd in een musical.

De AVRO zond de registratie van het glamour- event zes keer uit, van 2005 tot en met 2010. Van 2015 tot en met 2020 is het gala vervolgens uitgezonden door AVROTROS.

Een duik in het archief

In aanloop naar de jubileumeditie duiken we via de online kanalen van AVROTROS Musical in het archief, maak je kans op tickets voor deze speciale avond en lees je op avrotros.nl/musicalawards alle informatie over de show. 

‘20 Jaar Musical Awards - The Greatest Show’ is op donderdag 28 april te zien bij AVROTROS om 20.35 uur op NPO 1.

Deel dit artikel