'Doe, a deer, a female deer...' Wat is de Musical Sing-a-Long zonder de traditionele 'Do-Re-Mi' opening? Al 15 jaar lang kun je genieten, én vooral hard meezingen, van nieuwe en bekende musicalklassiekers uit het Nederlandse theater. Wij hebben 5 memorabele momenten voor je op een rij gezet. Stem onderaan deze pagina op jouw all-time favourite musical! 

De Musical Sing-a-Long 2020 zie je zondag 30 augustus om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. Volg AVROTROS.Musical op Facebook voor het laatste nieuws over deze speciale jubileumavond.

'Vliegende' Jesus Christ

Hoe vaak heb jij icoon Ted Neeley zien 'vliegen' boven Amsterdam tijdens de Musical Sing-a-Long in 2015? Ted Neeley, op dat moment al 71 jaar, vertolkte de rol van Jezus in de beroemde film Jesus Christ Superstar uit 1973. Tijdens zijn eigen afscheidstournee keerde Neeley terug in de rol van Jezus en op het Nederlandse podium. Geniet nogmaals van zijn vliegende entree bij de Musical Sing-a-Long 2015.

Mijn leven is van mij

De musical Elisabeth speelde in de Nederlandse theaters nog voor het bestaan van de Musical Sing-a-Long. Dankzij de komst van Elisabeth in Concert kroop Pia Douwes weer in de (Nederlandse) rol van Elisabeth in 2017. En of ze die hoge uithaal nog steeds haalt aan het einde van de prachtige klassieker 'Mijn leven is van mij'? Dat hoor je hieronder. 

Ik lach om zwaartekracht

Alweer bijna tien jaar geleden maakte we in Nederland kennis met de musical Wicked en daarmee maakte we ook kennis met musicalster Willemijn Verkaik. Ze heeft de rol van Elphaba vertolkt in Duitsland, Nederland, op het Amerikaanse Broadway en het Engelse West End. Eerder dit jaar stond ze op een net zo groot Amerikaans podium tijdens de oscaruitreiking met de originele Elphaba, broadwayster en actrice Idina Menzel. Duik in de wereld van Oz en laat je betoveren door wicked witch Willemijn Verkaik en de cast van Wicked tijdens de Musical Sing-a-Long 2012. 

Morgen is vandaag

Nederlands langst lopende musical kan natuurlijk niet ontbreken aan de memorabele momenten van 15 jaar Musical Sing-a-Long. De musical heeft het sing-a-long podium al aardig wat keren betreden en daar komt tijdens de nieuwe editie, uitgezonden op 30 augustus 2020 op NPO 1, nog een nieuw optreden bij. Door het coronavirus moest de musical tijdelijk stoppen, maar ze komen terug! Geniet van hun allereerste optreden 'Morgen is vandaag' bij de Musical Sing-a-Long 2010. 

Megamix 

In 2008 ging de AVRO 'Op zoek naar Joseph' en vond daar musicalacteur Freek Bartels. Het was het tweede seizoen van de jacht naar een nieuwe musicalster. In dit seizoen werd er gezocht naar de mannelijke hoofdrol Joseph, voor de musical Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat. Hierin speelde musicalactrice Renée van Wegberg de rol van vertelster, die eerder dit jaar nog een Musical Moods huiskamercover heeft opgenomen. In 2009 trad de cast van Joseph op tijdens de Musical Sing-a-Long met hun spetterende Megamix. 

Musical Sing-a-Long 2020

Vanuit het intieme Openluchttheater Cabrio in Soest presenteren Romy Monteiro en Frits Sissing op 30 augustus de vijftiende editie van de Musical Sing-a-Long. Anders dan je gewend bent in deze coronatijden, maar het meezingspektakel gaat door! Bekijk hieronder welke musicals je op deze speciale avond kan verwachten. 


Wat was jouw favoriete musical in 15 jaar Musical Sing-a-Long? Neem een kijkje in de '15 jaar Musical Sing-a-Long-playlist' en stem onderaan deze pagina op je favoriete musical. Wie weet kun jij tijdens de Musical Sing-a-Long jubileumavond dan nogmaals genieten van een fragment uit jouw favoriete musical.

Wat is jouw favoriete musical in 15 jaar Musical Sing-a-Long?

Deel dit artikel