Long live the king... Na bijna drie jaar stopt de musical The Lion King in het Circustheater in Scheveningen op 21 juli 2019. De leeuwenkoning leeft voort in de nieuwe 'live-action' remake van Disney's originele animatiefilm uit 1994. Wij hebben de vijf mooiste The Lion King momenten voor je bij elkaar gezocht om de circle of life rond te maken! 

De afgelopen jaren was de cast van The Lion King niet te missen bij de jaarlijkse Musical Sing-A-Long en bij het Musical Awards Gala. Tijdens de nieuwe edite van de Musical Sing-A-Long op zondag 25 augustus zullen de leeuwen het podium niet bestormen. Kijk mee naar de vijf mooiste momenten en optredens van de AVROTROS musicalprogrammering. 

'Circle of Life' - Musical Awards Gala 2018

Als je aan The Lion King denkt, dan denk je natuurlijk aan Naaaaaaants ingonyama bagithi Baba... De eerste noten van het openingsnummer 'Circle of Life', of in het Nederlands 'Alles ademt en Leeft'. Bekijk het nummer waar Simba aan het dierenrijk wordt gepresenteerd, uitgevoerd door de Nederlandse cast van The Lion King tijdens het Musical Awards Gala 2018.

'Arm land' en 'Hij leeft in jou' - Musical Sing-A-Long 2017

Voor de musicalversie van The Lion King zijn er nieuwe nummers gecomponeerd, die niet in de originele animatiefilm zitten. Gaia Aikman (Nala) en Naidjim Severina (Simba) zongen tijdens de Musical Sing-A-Long 2017 twee van deze nummers, 'Arm land' en 'Hij leeft in jou'.

'Voel je hoe de liefde groeit' - Beatrix 25 jaar (Koninginnedag 2005)

Het volgende optreden heeft letterlijk een koninklijk randje. De eerste Nederlandse cast van The Lion King trad op tijdens het amusementsprogramma 'Beatrix 25 jaar - Dit is een land om lief te hebben', ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig regeringsjubileum van koningin Beatrix op Koninginnedag 2005. Onze voormalige koningin Beatrix en ons huidige koningspaar Willem Alexander en Máxima zaten in de zaal en zagen Carolina Dijkhuizen en Gino Emnes optreden met 'Voel je hoe de liefde groeit'.

The Lion King wint de publieksprijs - Musical Awards Gala 2019

De musical valt in de prijzen tijdens het Musical Awards Gala 2019 en wint de publieksprijs. Het jaar daarvoor ging de musical er ook met de prijs vandoor. Beide keren neemt Albert Verlinde met de aanwezige cast de prijs in ontvangst en tijdens de laatste editie reikte zangeres Anastacia de prijs uit.

'Alles ademt en leeft' - Musical Sing-A-Long 2018

Om de cirkel rond te maken, geniet nog één keer van het mooie optreden van 'Alles ademt en leeft' (Circle of Life) uit de Musical Sing-A-Long van 2018. Kun jij alles meezingen?

The Lion King in een realistisch jasje

Niet getreurd na het stoppen van de musical... Disney blaast The Lion King in een bijna nieuw realistisch leven met de verfilming van de animatiefillm uit 1994. De film heeft nog wel een muscalrandje: musicalactrice April Darby spreekt en zingt de stem in van Nala in de Nederlandse versie, in de originele film spreekt zangeres Beyoncé de stem in. Naast April spreekt musicalacteur Marcel Jonker de stem in van de gemene oom van Simba, Scar. Leuk detail, Marcel speelde de rol van Pumbaa in de eerste editie van de musical The Lion King in Nederland in 2004. 

De Musical Sing-A-Long wordt op zondag 25 augustus uitgezonden om 21.15 uur op NPO 1.  

Deel dit artikel