De Duitse Dennie Christian is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. In 1975 breekt hij door met de bovenstaande hit 'Rosamunde'. Dennie is niet alleen bekend als zanger, maar ook als presentator. En bijzonder knap: hij heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, dat hij bijna accentloos spreekt.

Zijn carrière kent vele ups en downs, maar de laatste jaren staat Dennie Christian door onder meer zijn deelname aan Beste Zangers en Ali B Op Volle Toeren. Voor de documentaire 'Dennie Christian’ wordt hij gevolgd in zijn dagelijkse werkzaamheden. Aan de hand van interviews met vrienden en bekenden uit het vak wordt er een tv-portret geschetst van deze aimabele Duitser. En om vast in de stemming te komen hebben wij een paar hits van Dennie op een rij gezet!

Dennie Christian & Mieke - Zaterdagavond 

In 1985 nam Dennie Christian dit duet op met de Belgische schlagerzangeres Mieke. 

Dennie Christian - Poison

In 2017 liet de zanger in het programma Beste Zangers een hele andere kant van zichtzelf zien met het nummer Poison van Alice Cooper.

Yes-R ft. Ali B & Brownie Dutch - Rosamunde

In 2011 maken Yes-R ft. Ali B & Brownie Dutch een nieuwe versie van het nummer Rosamunde in het programmaAli B Op Volle Toeren.

Kenny B - Wij zijn twee vrienden

Kenny B's versie van Wij zijn twee vrienden (Hoeba Hoeba Hop) valt bij Dennie erg in de smaak! 

Dennie Christian, 30 maart 2019 om 17.05 uur bij AVROTROS op NPO 1

Deel dit artikel