We kennen Benjamin Herman als één van de bekendste en populairste Nederlandse Jazzmuzikanten. Zijn spel en zijn stevige geluid vormen een inspiratiebron voor verschillende generaties jonge saxofonisten. Benjamin Herman is vooral bekend als altsaxofonist en bandleider van New Cool Collective, maar je kunt hem ook kennen van nummers als I'm Walking en Opronology.

Dit jaar is Benjamin Herman 50 jaar geworden, daarom blikken we terug op zijn leven in 50 jaar de Benjamin en kun je genieten van een concertregistratie: Benjamin Herman concert Project S.

50 jaar de Benjamin

Benjamin Herman is de nestor en inspirator van de Nederjazz. De creatieve duizendpoot heeft inmiddels ontelbare muzikale projecten op zijn naam geschreven, maar is misschien wel het meest bekend als bandleider van The New Cool Collective. Dit jaar is Benjamin 50 jaar geworden. Benjamin wordt gevolgd in een zeer drukke periode. Hij brengt dit jaar maar liefst drie albums uit en er staan rondom zijn verjaardag een aantal concerten gepland. Waar komt die enorme werklust vandaan?

50 jaar de Benjamin zie je op zondag 23 december om 14:05 uur op NPO 2

Benjamin Herman concert Project S

Benjamin Herman componeerde de filmmuziek voor de nog te verschijnen documentaire ‘Project S’, over de geschiedenis van de Citroën SM. Dit beviel zo goed dat hij besloot de muziekstukken tot complete nummers uit te werken en er een album aan te wijden. Benjamin Herman concert Project S is een sfeervolle concertregistratie van een bijzondere avond in het BIMhuis waar naar aanleiding van hun vijftigste verjaardag ook tweelingbroer Jonathan met gitaar het podium betreed.

Benjamin Herman concert Project S zie je op zondag 23 december om 15:10 uur op NPO 2

Deel dit artikel